Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. rujna 2019.
Žestok istup šefa SDP-a

Milanović zaprijetio prosvjedima: 'Filonacisti, ne bojimo vas se, možemo i mi pristojni građani na ulicu!'

Foto N. REBERŠAK
Foto N. REBERŠAK
Autor:
Objavljeno: 27. siječanj 2016. u 11:01 2016-01-27T11:01:00+01:00

Nemojte nas izazivati da mi pristojni građani izađemo na ulice i pokažemo što mislimo o vama. Ulicu ne želimo, ali neka filonacisti znaju da ih se ne bojimo, ni u Zagrebu ni u Imotskom, zaključio je

Šef SDP-a Zoran Milanović danas je sazvao tiskovnu konferenciju, započevši je riječima da se "nadam da je kolegama iz Mosta sada jasno koga su doveli na vlast u Hrvatskoj".

- To nije slučajno, to je obrazac ponašanja, slučajno je samo to što je otkriveno već prvih dana. Crnoja mora biti smijenjen u roku od 24 sata, a ako ne bude, pokrenut ćemo postupak opoziva u Saboru, rekao je Milanović, komentirajući dalje i optužbe da je HDZ pokraden na izborima za pet do šest mandata.

Radi se o, kako tvrdi, minimalno 80 tisuća glasova, a potom je pokazao službene rezultate izbora koje je potpisao Slaven Hrvatin.

- Protiv koga je on sada podnio kaznenu prijavu? Protiv samog sebe ili protiv pojave? Volio bih da se gospodin Hrvatin očituje o tome. Neshvatljivo je da predsjednik DIP-a i Vrhovnog suda dva mjeseca nakon objave rezultata koje je sam potpisao, podnosi kaznenu prijavu temeljem izjave čovjeka koji se bori za poziciju u stranci, dodao je.

Posebno žestoko Milanović se obrušio na jučerašnji desničarski prosvjed protiv zabrane emitiranja televizije Z1, nazivajući ga "filofašističkim maršem".

- To je ono što donosi HDZ i protiv toga ćemo se boriti. Ako treba i mi ćemo izaći na ulicu kao oporba. Ta gomila predvođena dvojicom filonacista od kojih je jedan potpredsjednik Hrvatskog sabora, upada u jedno neovisno tijelo i prijeti jednoj građanki, poklanja joj četničke kokarde i da na sve to vlast šuti. Gospodin Orešković na to ne smije šutjeti, ako želi da ga zovemo premijer Orešković, kazao je Milanović, pričajući dalje o Ivanu Tepešu koji je sudjelovao u maršu, iako ga ni u jednom trenutku nije imenovao.

- Taj gospodin koji je u slobodno vrijeme potpredsednik Sabora, a ostatak vremena obični ulični huškač također treba biti smijenjen. Sve to pokazuje kakva se desnica u Hrvatskoj okupila. Pristojne demokršćanske stranke bi ih trebale izbaciti iz svog društva, tamo im nije mjesto, dodao je Milanović i još jednom zaprijetio;

- Nemojte nas izazivati da mi pristojni građani izađemo na ulice i pokažemo što mislimo o vama. Ulicu ne želimo, ali neka filonacisti znaju da ih se ne bojimo, ni u Zagrebu ni u Imotskom, zaključio je.

Upitan je za priče o smjeni šefa SOA-e Dragana Lozančića.

- Načelno, ako se družiš s polusvijetom i polusvijet ti financira kampanju i rođendanske proslave, onda ti ne može pomoći ni CIA, a ni Dragan Lozančić. Što se tiče Lozančića neka ga smijene, ali Lozančić, gospođa Kitarović i ja znamo što je napravio za Hrvatsku. To gospođa Kitarović i slični ne mogu napraviti u pet mandata, rekao je Milanović, kojem je postavljeno i pitanje može li u Hrvatskoj doći do redukcije ljudskih prava po uzoru na Poljsku.

- Nema šanse, Hrvatska će se boriti. Mogu im poručiti - no passaran, istaknuo je Milanović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.