Prijateljski razgovor

Milanović se sastao s antifašistima, Habulin rekao novinarima: ‘Morat ću vas razočarati, nemamo nikakvu snimku’

Dražen Ciglenečki

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ



U danu punom obveza u kampanji, Zoran Milanović je stigao skoknuti do Donje Stubice, u kojoj je u jednom restoranu ručao s predstavnicima Saveza antifašističkih boraca na čelu s njihovim predsjednikom Franjom Habulinom.


– Bio je to razgovor u prijateljskoj, otvorenoj atmosferi, a mogu reći da ga mi nismo snimali. Morat ću vas razočarati jer vam ne mogu dati neku snimku – rekao je novinarima Habulin.


Napomenuo je da se pričalo o svemu učinjenom u Milanovićevom premijerskom mandatu, kao i o »antifašizmu danas u Hrvatskoj«.




– Hrvatska se gura na desnu stranu i zajednički je zaključak da to pravi podjele unutar hrvatskog društva i čini ružnu sliku države prema svijetu. Nastavit ćemo našu suradnju, koja će biti korisna kako za antifašizam u Hrvatskoj tako i za naše društvo – izjavio je Habulin.


Milanović ga je nazvao prijateljem i istaknuo da je Habulin bio zapovjednik HV-a u Domovinskom ratu.


– Mi antifašiste i branitelje iz Domovinskog rata tretiramo isto. Hrvatska Republika nastala je u Drugom svjetskom ratu na antifašističkoj borbi. Sve dalje bilo je nečisto, nejasno, negotovo, jer da jest ne bi bilo Domovinskog rata. To je, dakle, jedan kontinuitet od 80 godina, moramo prihvatiti da je to sve Hrvatska – kazao je Milanović.