Uskoro kandidatura

Milanović se, izgleda, stvarno vraća u politiku: ‘Blizu je odluci, ali neće biti Berin pulen za opstanak’

Tihana Tomičić

Foto Zarko Basic / PIXSELL

Foto Zarko Basic / PIXSELL

»Zoran je sve bliže odluci, pa čak i po cijenu da ne pobijedi. Želi se vratiti u politički ring, jer sve teže gleda pad SDP-a i lijevog centra. Ali s druge strane, ne želi biti niti Berin pulen za njegov opstanak na čelu stranke«, rekao nam je jedan njegov suradnik



Nakon niza tjedana, danas se napokon sastaje Predsjedništvo SDP-a Hrvatske. Davor Bernardić dugo nije sazivao sjednicu, još otkako je na Glavnom odboru skoro »ostao bez glave« kad je Rajko Ostojić pokrenuo postupak njegove smjene, a spasio ga Zlatko Komadina.


Procjenjuje se da Bernardić smatra da još uvijek ima većinu u tom tijelu, čim sjednicu uopće saziva, a to je i moguće ako se zna da su pobunjenici isključeni, da Biljane Borzan i Borisa Lalovca neće biti, a da je Zlatko Komadina na poziciji da i dalje igra na kartu neutralnosti. No, Rajko Ostojić potvrdio nam je da dolazi, a bilo bi potpuno besmisleno da je na Glavnom odboru uz pomoć »neretvanske grupe« mladih SDP-ovih načelnika tada pokretao smjenu Bernardića, a da sada na Predsjedništvu ne otvori to pitanje. Posebno nakon što je rejting SDP-a u međuvremenu pao na mizernih 14,6 posto.


Sve se u SDP-u događa u svjetlu najava moguće kandidature Zorana Milanovića na izborima za predsjednika Republike.




Dio SDP-ovaca želi da on bude stranački kandidat, Peđa Grbin je javno pozvao SDP da ga kandidira, no čini se da Milanović, ako se na to odluči, a sve je bliže toj odluci, želi nastupiti kao nestranački, uz podršku HSS-a, GLAS-a i niza drugih manjih stranaka, a onda i uz podršku SDP-a.


No, kao nezavisni kandidat.


»Zoran je sve bliže odluci, pa čak i po cijenu da ne pobijedi. Želi se vratiti u politički ring, jer sve teže gleda pad SDP-a i lijevog centra. Ali s druge strane, ne želi biti niti Berin pulen za njegov opstanak na čelu stranke«, rekao nam je jedan njegov suradnik.