Premijer se sastao s europarlamentarcem

Milanović s Jakovčićem razgovarao o Jadransko-jonskoj strategiji

Hina

Središnji regionalni infrastrukturni projekt je izgradnja Jadransko-jonske autoceste. Tijekom razgovora premijera Milanovića i zastupnika Jakovčića naglašena je važnost tog infrastrukturnog projekta za razvoj Hrvatske



ZAGREB  Hrvatski premijer Zoran Milanović razgovarao je u srijedu u Zagrebu sa zastupnikom IDS-a u Europskom parlamentu Ivanom Jakovčićem o projektima i strategijama Europske unije iznimno važnim za Hrvatsku, posebno o Jadransko-jonskoj regiji, kaže se u priopćenju.


»Tijekom susreta naglasak je stavljen na strategiju razvoja Jadransko-jonske regije. Ta strategija potiče suradnju četiri države članice EU (Hrvatska, Grčka, Italija i Slovenija), te četiri zemlje koje još nisu članice EU (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija) u području prometa, energetike, zaštite okoliša, te u razvoju plavih tehnologija i turizma«, kaže se u priopćenju iz Jakovčićeva ureda.


Središnji regionalni infrastrukturni projekt je izgradnja Jadransko-jonske autoceste.




Tijekom razgovora premijera Milanovića i zastupnika Jakovčića naglašena je važnost tog infrastrukturnog projekta za razvoj Hrvatske.


Susret s premijerom Milanovićem prvi je u nizu sastanaka tijekom kojih će Jakovčić, kao izvjestitelj Europskog parlamenta za Europsku strategiju za Jadransko-jonsku regiju, posjetiti i ostale zemlje u regiji, dodaje se.