Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
21. studenoga 2019.
Predsjednički kandidat

Milanović priznao: 'Ozloglašen sam u nekim stvarima, hoću se mijenjati u nekim stvarima. Malo, ali to sam ja'

Foto Darko Jelinek
Foto Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 23. srpanj 2019. u 22:26 2019-07-23T22:26:00+02:00

Ja sam notorno poznat po nekim stvarima, i ozloglašen u nekim stvarima, mijenjat se hoću - u nekim stvarima. Malo, ali to sam ja. Imam 52 godine, imam ogromno iskustvo u državnim stvarima, kaže

MOTOVUN Bivši premijer i predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović stigao je u Motovun uoči otvorenja filmskog festivala. 

- Lijepo mi je tu, a opet rijetko dolazim. Zadnji put sam bio 2007. Nije me trebalo dugo nagovarati. Naravno da je to neizbježno i da je dio kampanje, kazao je Milanović za RTL.

Nije htio previše riječi trošiti na političke teme, jer, kaže, ne želi ljude istraumatizirati kampanjom: 'Ljeto je'.

- Ja sam notorno poznat po nekim stvarima, i ozloglašen u nekim stvarima, mijenjat se hoću - u nekim stvarima. Malo, ali to sam ja. Imam 52 godine, imam ogromno iskustvo u državnim stvarima, kaže.

S novinarkom RTL-a popričao je malo o filmovima. 'Generala', film o životu Ante Gotovine, još nije pogledao, kao ni 'Dnevnik Diane Budisavljević', potresnu priču o ženi koja je spašavala djecu iz ustaških logora, nagrađen Zlatnom arenom u Puli. Kako kaže, nažalost,  neće imati vremena da ga pogleda u Motovunu, ali smatra da je ta ''priča pravo čudo'.

Dodaje da voli gledati filmova, a kao jedan od filmova koji su ga obilježili izdvojio je Blade Runnera.

- Blade Runner mi je bio genijalan film, '83. sam ga gledao na terasi kina Zagreb, pobjegli smo s nastave, na kraju sam ga gledao sam, ostali su otišli na neko treće mjesto. Nisam previše gledao SF, ali taj film je i dan danas za mene vrhunac produkcije i estetike za to vrijeme, objasnio je za RTL.

Tema ovogodišnjeg Motovun film festivala je populizam, a evo što Milanović o njemu misli: 'Uvijek je bio tu i on sam po sebi može biti simpatičan, ali kad je sljubljen s mržnjom i predrasudama, onda to nije populizam nego mržnja prema drukčijem, nepoznatom.

Ima populista koji su komični, koji su ideološki neodređeni kao prazna tikva, bez boje i okusa kao sveta vodica, ali ima i onih koji su hejteri. Postoje u Europi pokreti i stranke koji su hejteri'.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija