Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 1
Sutra: 0° 0° 1
21. siječnja 2020.
SDP-ov kandidat

Milanović o nezgodi autobusa: 'Kad potrpaš unutra pola HDZ-a, to nije štićena kolona, nego štićena horda'

Foto Miranda Cikotić / PIXSELL
Foto Miranda Cikotić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 12. prosinac 2019. u 10:26 2019-12-12T10:26:00+01:00

Da se vozila u osobnom autu s pratnjom, ta kolona se ne zaustavlja i to bi bilo po zakonu. Ali ne kad staviš pola HDZ-a u autobus i izlijepiš ga photoshopom i zakrčiš sve zagorske ceste

Zoran Milanović jutros je u Krapini upitan za jučerašnju nezgodu s autobusom Kolinde Grabar Kitarović, koji je na uskoj cesti zakačio vozilo sa ženom i njenim djetetom. Nakon toga je autobus samo produžio, a naknadno tumačenje bilo je - štićena kolona se ne zaustavlja.

- Možemo i mi iznajmiti autobus, ali to je nepraktično i razmetljivo. Potrpaš unutra 30 HDZ-ovaca i to nazoveš štićenom kolonom. Štićena osoba treba biti u automobilu. Ovo je sramota. To nije štićena kolona, nego štićena horda. To je neobazrivo, bezobzirno i ružno, a onaj tko je dao to priopćenje - laže. Da se vozila u osobnom autu s pratnjom, ta kolona se ne zaustavlja i to bi bilo po zakonu. Ali ne kad staviš pola HDZ-a u autobus i izlijepiš ga photoshopom i zakrčiš sve zagorske ceste. Mi za razliku od nje idemo kao u pjesmi Haustora: "crvena škoda po bregima juri", prokomentirao je Milanović, rekavši da gledamo nenormalnu kampanju, a da je on tu da Hrvatsku učini normalnijom zemljom.

Još je jednom upitan i za činjenicu da neće biti sučeljavanja. Tvrdi da je jedini razlog "eskapizam kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović".

Dodaje da u kampanji neće potrošiti ni blizu maksimalnih osam milijuna kuna. 

- Nema panike. Opreza ima od prvog dana, jer ja nisam ušao u izbore kao anketni favorit. Dobit ću ove izbore u drugom krugu, tko god uđe od dvoje kandidata HDZ-a, odvratio je na upit o zadnjim anketama.

Upitan je i za presudu Visokog prekršajnog suda, po kojoj će Thompson moći bez problema uzvikivati "Za dom spremni".

- Ovo netko sad servira pred izbore i stvarno ne bih u to ulazio. Ali mislim sve najgore o tome. Ja sam u debati s Plenkovićem pred zadnje izbore dao presudu gdje se objašnjava zašto je to krivo i toksično. To sam čitao pred njim, a on se pravio tuljan, pravio se da to ne čuje. Neću to komentirati. Marš s tim dalje, dodao je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.