Slovenski premijer zabranio postavljanje pitanja

Milanović o Cerarovoj tiskovnoj konferenciji: I mene pitaju stvari koje mi ne odgovaraju

Hina

Foto D. LOVROVIĆ

Foto D. LOVROVIĆ

"I mene pitaju često stvari koje mi ne odgovaraju i što da radim? I to je život. Ne razumijem to što je napravljeno ako je napravljeno u Sloveniji. Ajmo reći da se to nas ne tiče. Ne zabadam nos u tuđe stvari ali neka drugi maknu svoje iz naše zdjele", rekao je premijer Milanović novinarima prilikom posjeta Jelsi na otoku Hvaru



ZAGREB – Premijer Zoran Milanović izjavio je u petak kako ne razumije to što je napravljeno u Sloveniji, te kako i njega pitaju stvari koje mu ne odgovaraju, komentirajući tako odluku slovenskog premijera koji je jučer na konferenciji za novinare u Ljubljani postavljanje pitanja dopustio samo novinarima slovenskih televizijskih kuća ali ne i hrvatskim.


“I mene pitaju često stvari koje mi ne odgovaraju i što da radim? I to je život. Ne razumijem to što je napravljeno ako je napravljeno u Sloveniji. Ajmo reći da se to nas ne tiče. Ne zabadam nos u tuđe stvari ali neka drugi maknu svoje iz naše zdjele”, rekao je premijer Milanović novinarima prilikom posjeta Jelsi na otoku Hvaru.


Prema tvrdnjama nekoliko hrvatskih medija, na konferenciji na kojoj je slovenski premijer Miro Cerar govorio o određivanju novog slovenskog arbitra u Arbitražnom sudu hrvatskim novinarima nije dopušteno postavljanje pitanja.




Upitan hoće li Predsjedništvo SDP-a donijeti u srijedu odluku o raspuštanju Hrvatskog sabora Milanović je uzvratio kako neće. “Sigurno neće! O tome će Predsjedništvo SDP-a razgovarati ali odluku ćemo donijeti u Saboru. SDP ne raspušta Sabor. Mi ne poistovjećujemo stranku i državu, za razliku od nekih”, naglasio je Milanović.


O slučaju Tomislava Salopeka za kojeg Islamska država tvrdi da ga je pogubila rekao je kako se i dalje “kopa i traži”. “Iskustvo u ovakvim situacijama govori da nikad ništa ne možete reći sa 100 postotnom sigurnošću”, naglasio je.


Možda se, kaže, nikad neke stvari 100 posto neće moći potvrditi.


Građanima koji odlaze raditi u inozemstvo poručio je ipak da se čuvaju. “Čuvajte se, jer to što su ljudi osigurani od strane poslodavaca ne znači ništa kada se dogode ovakvi slučajevi”, rekao je premijer Zoran Milanović.