Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. veljače 2020.
Pretransparentni

Milanović: Zrakoplov je sredstvo za rad, a ne privatna igračka

Foto Davor KOVAČEVIĆ
Foto Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 14. veljača 2013. u 13:24 2013-02-14T13:24:33+01:00

Prozivki i negativnih reakcija vjerojatno ne bi bilo da Vlada nije na jednoj od prethodnih sjednica raspravljala o kupnji zrakoplova za potrebe Agencije za civilno zrakoplovstvo, zaključio je premijer

ZAGREB Vlada ne kupuje zrakoplov radi hira svojih članova, već je dala suglasnost za nabavku zrakoplova Agenciji za civilno zrakoplovstvo za njezine potrebe, a kritike i prozivanja Vlade zbog tog slučaja posljedica su transparentnosti i otvorenosti Vladina rada, rekao je na današnjoj sjednici Vlade premijer Zoran Milanović.

Dnevni red otvorenog dijela današnje sjednice Vlade sadržavao je 33 točke među kojima i one kojima po ocjeni premijera i nekoliko ministara možda tu i nije mjesto i to je bio povod premijeru da se osvrne na prozivke zbog kupnje zrakoplova.

Kazao je kako tih prozivki i negativnih reakcija vjerojatno ne bi bilo da Vlada nije na jednoj od prethodnih sjednica raspravljala o kupnji zrakoplova za potrebe Agencije za civilno zrakoplovstvo.

O tome možda nismo trebali raspravljati na sjednici Vlade, ali smo to učinili držeći važnom otvorenost i transparentnost rada, rekao je Milanović.

Kazao je da je Agenciji za civilno zrakoplovstvo, zrakoplov sredstvo za rad te da ga teoretski, ali ne besplatno, može upotrebljavati i Vlada. "To je sredstvo za rad i ništa više, a ne privatna igračka“, rekao je Milanović.

Namjera nabave zrakoplova Agencije za civilno zrakoplovstvo izazvala je negodovanje zbog dojma dijela javnosti kako se radi o nepotrebnom luksuzu za političare.

Iz Agencije za civilno zrakoplovstvo su pak objasnili da se radi o kupnji za vlastite potrebe i to uglavnom za poslove postavljanja standarda avionskih prilaza aerodromima u Hrvatskoj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.