Predsjednik i premijer čestitali Uskrs

Milanović: Uskrs za podsjećanje na istinitost poruka o ljubavi i snošljivosti

Hina

"Katolicima, pravoslavnima, protestantima i ostalim kršćanima u Republici Hrvatskoj, kao i građankama i građanima koji slave Uskrs kao dio obiteljske tradicije i znak kulturnog identiteta, srdačno čestitam ovaj najveći kršćanski blagdan", poručio je Ivo Josipović



“Blagdan Uskrsa vrijeme je samoispitivanja kršćana izloženih izazovima suvremenoga svijeta o svojoj ulozi u njemu, o osobnoj odgovornosti i vlastitome ponašanju. Vrijeme je to za podsjećanje o najvažnijim vjerskim, ali svejednako i svjetovnim načelima dobrote – o istinitosti poruka o ljubavi prema bližnjem i iskrenosti poruka o snošljivosti”, navodi Milanović.


Držeći se punog značenja i smisla tih načela i poruka, ističe premijer, lakše ćemo i brže prevladati sva nerazumijevanja i teškoće koje nam donosi svakodnevica te zajedništvom i uzajamnošću izgraditi bolju budućnost za sve građane Republike Hrvatske.


“Želim vam da blagdanske dane provedete radosno i mirno, u krugu obitelji i prijatelja. Svim kršćanskim vjernicama i vjernicima, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, želim sretan i blagoslovljen Uskrs!”, zaključuje u čestitki.


Josipović: Želim da Uskrs ojača nadu u bolju budućnost


 Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je danas čestitku svim hrvatskim građankama i građanima koji slave Uskrs, izrazivši želju da nadahnuće tog najvećeg kršćanskog balgdana ohrabri kršćane i ojača nadu u bolju budućnost.




“Katolicima, pravoslavnima, protestantima i ostalim kršćanima u Republici Hrvatskoj, kao i građankama i građanima koji slave Uskrs kao dio obiteljske tradicije i znak kulturnog identiteta, srdačno čestitam ovaj najveći kršćanski blagdan. Uskrs je blagdan koji simbolizira nadu, snagu, obnovu i novi početak. Želja mi je da u ovim vremenima duge i ozbiljne društvene krize, nadahnuće Uskrsa ohrabri kršćane i ojača nadu u bolju budućnost”, navodi predsjednik u čestitki.


Želja mu je, dodaje, da ozračje Uskrsa dodatno potakne sve ljude dobre volje u Hrvatskoj na ustrajno promicanje univerzalnih vrijednosti u svakodnevnom obiteljskom i društvenom životu.


Hrvatski predsjednik uputio je uskrsnu čestitku msgr. Želimiru Puljiću, nadbiskupu zadarskom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom, episkopu dalmatinskom Fotiju, administratoru mitropolije zagrebačko-ljubljanske, te poglavarima protestantskih vjerskih zajednica.