Milanović: Nisam trošio državni novac u vili Costabella

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

»Sve devijacije koje smo gledali u 17 godina HDZ-ove vlasti u Hrvatskoj uspjeli smo smanjiti, a zadnjih pola godina vidjeli smo kako to izgleda kada se Hrvatskom bavi netko tko nije spreman ni kompetentan za to. Sada ćemo vidjeti što će reći građani. Hrvatska je ušla u ciklus rasta, bilo je grešaka, ali nije bilo namjernih i prljavih grešaka, vodili smo računa da ne sramotimo zemlju i sebe, i to ćemo dalje nastaviti raditi od jeseni.«



ŽMINJ – Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ustvrdio je u utorak, prilikom posjete žminjskoj tvrtki »Rudan«, da njegova obitelj nije trošila državni novac prilikom boravka u vili Costabella kod Opatije.


»Moja obitelj nije potrošila niti jednu jedinu lipu državnog novca na hranu i piće dok je ljetovala u Costabelli ili u državnoj vili na Hvaru. O tome sam strogo vodio računa i te sam troškove financirao iz vlastitog džepa«, rekao je Milanović novinarima.No, dodao je, ne razumije zašto se premijer tehničke Vlade Tihomir Orešković odmarao u istoj vili.

»Ja sam u tu vilu odlazio dok sam bio premijer i dok sam imao puno obaveza. Tamo sam išao kako bi se malo odmorio na dva, tri, pet ili sedam dana, uvijek s obitelji ili s nekim ministrima, jer smo imali radne sastanke, i sami financirali sve troškove. Sada ne vidim od čega se odmara gospodin Orešković. On je bivši, smijenjeni premijer i zato se čudim. Ne znam zašto to radi, ima dovoljno novaca da si plati odmor, ja nemam«, kazao je Milanović.


Na pitanje novinara o podatku iz MUP-a da u Zagrebu ima 25.000 lažnih prebivališta i kome će koristiti ti glasovi na izborima, Milanović je poručio da je njegova Vlada uredila sustav, jer je država nakon četiri godine SDP-ove Vlade urednija, pravednija, poštenija i prate se tokovi novca.




»Sve devijacije koje smo gledali u 17 godina HDZ-ove vlasti u Hrvatskoj uspjeli smo smanjiti, a zadnjih pola godina vidjeli smo kako to izgleda kada se Hrvatskom bavi netko tko nije spreman ni kompetentan za to. Sada ćemo vidjeti što će reći građani. Hrvatska je ušla u ciklus rasta, bilo je grešaka, ali nije bilo namjernih i prljavih grešaka, vodili smo računa da ne sramotimo zemlju i sebe, i to ćemo dalje nastaviti raditi od jeseni«, izjavio je šef SDP-a.


Kazao je kako se nada sadržajnoj kampanji i obećao da će SDP-ov izborni program biti ozbiljan dokument. »Njega će se iščitavati, spremni smo na kritiku, objavit ćemo ga, čekamo i razmišljanja i reakcije građana. Glavni smjerovi su gospodarstvo i obrazovanje, a program ćemo predstaviti za nekoliko dana«, najavio je.


Građani mogu birati između nas i ovih drugih kod kojih se apsolutno ništa nije promijenilo. Most se i dalje bavi intrigama, a HDZ je promijenio vodstvo, sve drugo je ostalo isto. U devet i pol godina prošao sam svašta, kazao je, i Sanadera i Jadranku Kosor, koja je bila puno umjerenija, i Tomislava Karamarka.


Potvrdio je spremnost na sučeljavanje s Plenkovićem. »Prva televizija koja to ponudi, tamo sam. Devet godina čekam na to«, poručio je Milanović.Govoreći o sadašnjoj tehničkoj Vladi, Milanović je ustvrdio kako to nije nije tehnička Vlada već »bivša, smijenjena i najurena Vlada«. »Sve što rade sada je protuzakonito, sva ta imenovanja, to je utuživo i nemoralno. To se radi na nezakonit način«, rekao je.

Milanović je izrazio uvjerenje da će nakon izbora Narodna koalicija ostvariti suradnju s IDS-om, kao i 2015. godine kada je dobio IDS-ovu potporu za mandatara. »Vjerujem da ćemo opet zajedno raditi, vidim ih u Vladi, ako to žele, jer to je jaka stranka na ovim prostorima, a svjetonazori su nam slični. Vjerujem da ćemo upravo u osmoj jedinici ostvariti ključnu prednost da sastavimo novu Vladu«, zaključio je Milanović.