Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. siječnja 2020.
Veliki intervju

Milanović: 'Ja ne pjevam jer ovo nije Ljubav na selu. Ovo je nešto ozbiljnije, a predsjednica nas samo sramoti'

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 29. rujan 2019. u 13:23 2019-09-29T13:23:00+02:00

Svjestan sam svojih ograničenja. Nemam glas, sklon sam poštedjeti ljude svojih eskapada. Ovo nije "Ljubav na selu" nego nešto puno ozbiljnije, rekao je Milanović i objasnio zašto želi postati predsjednik

Zoran Milanović danas dao veliki intervju N1 televiziji, u kojem je uz ostalo komentirao česte pjevačke nastupe predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

- Svjestan sam svojih ograničenja. Nemam glas, sklon sam poštedjeti ljude svojih eskapada. Ovo nije "Ljubav na selu" nego nešto puno ozbiljnije, rekao je Milanović i objasnio zašto želi postati predsjednik.

- Nisam da to rutinski odradim. Gledao sam, promatrao, shvatio da nitko od ljudi koje bih možda i ja podržao kao kandidate nije išao dovoljno rezolutno i odrješito. Ako je vaše mišljenje da je u Hrvatskoj normalno, da sve to skupa fercera, onda se može nastaviti na način kako se događalo zadnjih 5 godina. U Hrvatskoj je najveći problem što HDZ ima monopol vlasti, paravlasti, duboke države i to je za Hrvatsku jako štetno i to vidim kao svoj poziv da to promijenim, rekao je Milanović.

- Predsjednik je dioničar jedne vrlo neopipljive, eluzivne kategorije, imaš autoritet i ugled ili ga nemaš. Ovo je za mene degradacija uloge, nazvao bih to cirkusom, kad ne bih imao respekta za cirkus. Ovo je jedna loša reality komedija i to treba dokinuti. Kad god je HDZ držao sve poluge u državi, Hrvatskoj nije bilo dobro. Imamo predsjednicu bez karaktera, predsjednicu bez identiteta, predsjednicu koja nas sramoti", dodao je.

Priznao je da je u svojim istupima nekad znao biti hladan i grub, ali kaže da je "ne bečka, nego konfucijanska škola u odnosu na sadašnjeg premijera". 

Komentirao je i činjenicu da predsjednica još uvijek nije službeno objavila da ide u kampanju.

- Ja sam emotivno i demonstracijski rekao da idem u kampanju. Ona je nekoliko puta spomenula da ide, ali je to šarada, život na selu. Neozbiljno. Nije fer da joj Škoro predbacuje da je nosila kave u ministarstvu. To sve pokazuje da članstvo u jednoj stranci otvara vrata raja, otvara vrata pandemonija, ruši atlase, sve, zaključio je Milanović u intervjuu za N1.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.