GONG ispred Sabora dijelio prijedlog izmjena izbornog zakonodavstva

Milanović: Iskreno, Hrvatska ima ozbiljnijih problema

Hina

»Ja sam ovdje za puno radikalnija rješenja«, rekao je premijer GONG-ovim predstavnicima koji su ispred Hrvatskog sabora članovima Vlade i zastupnicima dijelili »Minimalni zajednički nazivnik«, odnosno prijedlog izmjena izbornog zakonodavstva čija je okosnica uvođenje preferencijalnog glasovanja



ZAGREB  »Iskreno, ima Hrvatska ozbiljnijih problema«, rekao je jutros premijer Zoran Milanović predstavnicima udruge GONG koje je zanimalo hoće li podržati njihov i prijedlog skupine saborskih zastupnika da se izmijeni izborno zakonodavstvo.


»Ja sam ovdje za puno radikalnija rješenja«, rekao je premijer GONG-ovim predstavnicima koji su ispred Hrvatskog sabora članovima Vlade i zastupnicima dijelili »Minimalni zajednički nazivnik«, odnosno prijedlog izmjena izbornog zakonodavstva čija je okosnica uvođenje preferencijalnog glasovanja.


GONG će i dalje zagovarati promjenu izbornog zakonodavstva, očekujemo da se naš prijedlog uvrsti u saborski dnevni red, rekao je nakon toga Dragan Zelić (GONG).




Zagovarat će, kaže, promjenu zakona i da, možda, predsjednik Sabora Josip Leko, preuzme inicijativu kako bi se od nekoliko prijedloga dobila najbolja rješenja.


Ponovio je i kako od predsjednika dviju najvećih stranaka – SDP-a i HDZ-a Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka očekuje da jasno odgovore zašto ne žele da se mijenja izborno zakonodavstvo.


GONG-ovi predstavnici nisu jutros uspjeli svoj prijedlog uručiti Karamarku.


Naime, dok su oni i novinari bili zaokupljeni razgovorom sa zastupnicima Hrvatskih laburista, predsjednik HDZ-a iza leđa im je ušao u zgradu Sabora.


GONG-ove predstavnike i novinare ‘izbjegao’ je i ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović koji je u Sabor došao prije devet sati, dakle prije nego su na Markov trg stigli GONG-ovi predstavnici.


Hrvatski sabor danas je počeo redovno jesensko zasjedanje na kojemu na zastupničke upite odgovaraju premijer i ministri.