Dosta mu popovanja

Milanović: ‘Dosta lopovluka i tiranije hranidbenog lanca jedne stranke! Složimo se!’

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



ZAGREB SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović izjavio je u četvrtak da je predsjednik Vlade Andrej Plenković zadužio Hrvatsku više od SDP čija je Vlada u borbi za spas od pošasti zvane HDZ pokrenula ekonomski rast.


Milanović je tom objavom na facebooku odgovorio na današnje prozivke Plenkovića koji je za Milanovića rekao da mu nije jasno kako se kandidira za predsjednika nakon što je njegova vlada zadužila Hrvatsku 71 milijardu kuna.


“Ubogi Plenković, politički štićenik svojih HDZ-ovih prethodnika, priča o javnom dugu. Da se zna: u 4 godine HDZ-a od 2007.-2011., baš kada je štićenik Plenković instaliran u Hrvatski sabor, Hrvatska je zadužena za ukupno 102 milijarde kuna. Ne 70, nego 102 milijarde! Deficit proračuna je narastao na 25 milijardi kuna! 3,5 milijarde eura. Javni dug je bio prešao 65% BDP-a”, napisao je Milanović.




Milanović tvrdi da je “njegova Vlada u borbi za spas od pošasti zvane HDZ, preokrenula taj grozni trend”, pokrenula ekonomski rast od oko 2,4 posto, te reformama i rastom povjerenja financijskog tržišta smanjila kamatu na javni dug s golemih sedam posto na povijesno najnižih 3,2 posto, ali i ostvarila prvi primarni suficit državnog proračuna.


Za hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović Milanović je rekao da o njoj nema što reći.


“Mediji i oporba najurili su skoro polovicu stabilne i vjerodostojne Vlade, a Plenković popuje. Dosta lopovluka i tiranije hranidbenog lanca jedne stranke! Složimo se! P.S. Na mišljenje ima pravo svatko. Na činjenice nitko. HDZ-ova predsjednica mišljenja nema, a za činjenice ne mari. Zato o njoj i nemam što za reći”, zaključio je Milanović.


Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da mu nije jasno kako se netko poput Zorana Milanovića koji je, kaže, zadužio zemlju za 71 milijardu kuna, nakon toga može kandidirati za predsjednika države.