Slučaj bolnice Srebrnjak

Milan Bandić opet lijepo “počastio” novinare: “Odakle vam drskosti, Bog će vas kazniti”

Hina

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Žalosno je, tužan sam da se vi obrušite o istinu i stvarne razloge zbog kojih je čovjek morao otići, služeći se lažima da mu netko priječi ulazak u bolnicu, poručio je Bandić



 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u petak da je smijenjenom ravnatelju Dječje bolnice Srebrnjak Bori Nogalu nudio da ode bez pompe ali da ju je on sam htio, dok je novinare prozvao da su se obrušili na istinu i stvarne razloge zbog kojih je morao otići.


Bandić je rekao na konferenciji za novinare da je Nogalu rekao da časno ode, ali odgovorio mu je da ne zna ništa drugo jer to radi (na mjestu ravnatelja) 23 godine.


Za bolnicu Srebrnjak, gradonačelnik je rekao da nije njegova ni Nogalova, već je to jedna od zdravstvenih institucija grada Zagreba o o kojoj brine gradonačelnik.




»Žalosno je, tužan sam da se vi obrušite o istinu i stvarne razloge zbog kojih je čovjek morao otići, služeći se lažima da mu netko priječi ulazak u bolnicu«, poručio je Bandić.


Nezadovoljan novinarskim pisanjem o tom slučaju usprkos tome što su mediji dobili sve materijale, Bandić je upitao novinare odakle im drskost.


»Odakle vam drskosti, pa Bog će vas kazniti, ne morate vjerovati, netko će vas kazniti, da budete glasnogovornici čovjeka koji je sam napravio nepodopštine i mora otići«, rekao je.


Gradonačelnik je također nazvao žalosnim i sramotnim što mediji blate, kako je rekao, najmoralniju ženu u hrvatskoj politici – profesoricu emeritus, potpredsjednicu Skupštine Anu Stavljević Rukavinu.


Predvidio je kako već u sljedećem članku vidi napise o tome kako će Bandić držati Srebrnjak, zemljište, rodjake, kuće, vile. No, on se time, kazao je, ne bavi te je najodgovorniji za funkcioniranje zdravlja građana i institucija u vlasništvu grada.


Za Nogala je rekao da je uživao njegovo povjerenje jer inače ne bi bio ravnatelj, zaključivši da nitko nije nezamjenjiv i da svatko sam sebe postavlja i smjenjuje.