Obračun s gradonačelnikom

Milan Bandić o agresivnim građanima: To je čopor pijanaca. Neka dođu kod mene, jedan po jedan

P. N.

snimio Filip Kos / PIXELL

snimio Filip Kos / PIXELL

Idem na Vukomerec u 17.00 sati, na piknik s djecom, i opet me nitko neće čuvati. Hrabri su kad se napiju i kad su u čoporu. Pozivam ih pojedinačno da dođu u Bužanovu ulicu, rekao je revoltirani gradonačelnik.



Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i danas je pod dojmom incidenta koji se jučer dogodio u Vukomercu, gdje su ga okupljeni građani izviždali i nasrnuli na njega. Povod za incident bio je pucnjava iz kalašnjikova oko škole, koja je označila kulminaciju sukoba dvije romske obitelji.


– Izabrali su krivu metu, ja se osjećam odlično. Nikad me nitko nije pljuvao, niti će me pljuvati. Tamo je došlo par pijanaca. Imali smo kvalitetan sastanak s predstavnicima roditelja, a onda je došlo njih nekolicina s kravavim očima. Sve je to sastavni dio posla. Policija nije u potpunosti odradila svoj posao, rekao je Bandić prilikom puštanja u promet nove autobusnu linije na relaciji Glavni Kolodvor – Podbrežje.


Gradonačelnika Bandića u Vukomercu su, podsjetimo, gađali i jajima, a bacali su predmete i na njegov automobil, koji su također i udarali. Nezadovoljnici su Bandiću vikali – ti si ih ovde i doveo, misleći pritom na dvije sukobljene obitelji.




Građani su, naime, u strahu od novih sukoba, jer pucnjava iz kalašnjikova oko škole koju pohađaju njihova djeca utjerala im je strah u kosti, a strah je, opet, rezultirao bijesom.


Bandić je najavio da će i danas ići u Vukomerac, a “pijance”, kako je nazvao agresivne nezadovoljnike, dijeli od “poštenih građana”.


– Idem na Vukomerec u 17.00 sati, na piknik s djecom, i opet me nitko neće čuvati. Hrabri su kad se napiju i kad su u čoporu. Pozivam ih pojedinačno da dođu u Bužanovu ulicu, rekao je revoltirani gradonačelnik.


Govoreći o zavađenim obiteljima, gradonačelnik je istaknuo da se “nitko neće iseljavati, nego će oni koji su napravili izgrede odgovarati”.