Ne zna za pismo?

Milan Bandić neće smijeniti Zlatka Viteza zbog vrijeđanja Vitomire Lončar

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Na pitanje znači li to da neće smijeniti Zlatka Viteza s mjesta svoga savjetnika za kulturu, Bandić je odgovorio niječno. Novinare je također zamolio da 'puste Vitomiru Lončar i Zlatka Viteza da rade svoj posao'



ZAGREB Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić neće smijeniti Zlatka Viteza s mjesta svoga savjetnika za kulturu, što je u pismu Bandiću zatražila glumica i ravnateljica kazališta Mala Scena Vitomira Lončar, a Vitez kaže da nije toliko bolestan da ponudi ostavku.


 Lončar je ostavku zatražila zbog, kako je ocijenila, Vitezovog »uvredljivog i diskriminirajućeg komentiranja njezinog bolovanja od epilepisije, kao i svih koji boluju od te bolesti«.


 Bandić je u srijedu novinarima rekao da ne zna za nikakvo pismo. »Pa gdje bi gradonačelnik došao kada bi telefonske razgovore mog savjetnika i Vitomire Lončar komentirao, a još manje postupao po tim razgovorima. Mislim da to nema potrebe da komentiram«, rekao je Bandić.




 Na pitanje znači li to da neće smijeniti Zlatka Viteza s mjesta svoga savjetnika za kulturu, Bandić je odgovorio niječno. Novinare je također zamolio da ‘puste Vitomiru Lončar i Zlatka Viteza da rade svoj posao’.


 »Pustite Vitomiru Lončar neka radi svoj posao, a savjetnika Viteza da radi svoj posao i gradonačelnika da radi svoj posao. Ako imaju nešto neraščišćeno među sobom, neka se to raščisti«, poručio je Bandić.   


 Zlatko Vitez je za Hinu u srijedu rekao da nema na tu temu ništa za reći, jer je rekao sve u kratkom pismu. »Zabrinut sam jako za njezino zdravlje«, dodao je.


 Upitan hoće li možda on ponuditi ostavku na mjesto savjetnika za kulturu gradonačelnika Bandića, Vitez je odgovorio: »Pa nisam toliko bolestan da ponudim ostavku«.


 Glumica i ravnateljica kazališta Mala Scena Vitomira Lončar zatražila je u utorak od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da smijeni Zlatka Viteza s mjesta svoga savjetnika za kulturu zbog, kako je navela, Vitezovog »uvredljivog i diskriminirajućeg komentiranja njezinog bolovanja od epilepisije, kao i svih koji boluju od te bolesti«.


 Lončar u pismu Bandiću navodi da je u nedjelju, 22. studenoga, na svom blogu Slamka spasa pisala o »dubiozama vezanima za pretvaranje Histrionskog doma u javnu ustanovu – centar za kulturu«, nakon čega je u ponedjeljak na službenu adresu Male scene stigao Vitezov mail.


 U Vitezovoj poruci piše: »Draga Bucka, najiskrenije Te savjetujem, kada imaš epileptične napade, okani se pisanja svojih kolumni, jer Ti to još više ugrožava zdravlje«.