Let prema Philadelphiji

Mila na aerodromu veselo pozdravila sve koji su je došli ispratiti. Slatka djevojčica kreće u borbu za – život

P. N.

Foto Marko Prpić / PIXSELL

Foto Marko Prpić / PIXSELL

 U zadnja dva tjedna sam spavao valjda tri sata. Noćas smo se spremali, da nisam pogledao karte, ne bih ni znao kad krećemo - kratko je novinarima samo rekao Milin otac Marin



“Bok” – rekla je dvogodišnja Mila Rončević veselo brojnim novinarima i fotoreporterima u zagrebačkoj zračnoj luci, odakle je s obitelji krenula na put prema Philadelphiji. Iz raspoloženja preslatke djevojčice ni u tragovima ne postoji dojam, da Mila zapravo kreće, ne samo na svoje prvo putovanje, već i u bitku za život.


– U zadnja dva tjedna sam spavao valjda tri sata. Noćas smo se spremali, da nisam pogledao karte, ne bih ni znao kad krećemo – kratko je novinarima samo rekao Milin otac Marin.


Na aerodromu su mnogi, dakako, prepoznali obitelj i zaželjeli im sreću – “sretno mala, ne daj se”, samo je jedna od poruka koja se mogla čuti.




Djevojčicu koja boluje od rijetkog tipa leukemije će već na aerodromu u SAD-u dočekati tim Children’s Hospital of Philadelphia.


Obitelj čija je nesretna priča ujedinila doslovno cijelu Hrvatsku sinoć je, podsjetimo, dobila kompletan plan liječenja i račun u visini od 2,3 milijuna dolara. Za taj novac Mila će primiti dvije kemoterapije i transplantaciju.


Na ispraćaj u Rijeci došli su i djedovi male Mile. Marinov otac Vladimir s Milom je proveo noć, dok je djed Franjo za medije još jednom ponovio da su bili šokirani dvaput – prvo iznosom kojeg je trebalo skupiti, a ona i sakupljenim iznosom. 


– Ovo što je Hrvatska napravila je stvarno nešto posebno – rekao je za24 sata.


Dodao je kako će obitelj odsjesti u Philadelphiji kod ljudi koji su preko medija ponudili smještaj, a koji žive blizu bolnice u kojoj će biti Mila.