Reakcija na apel udruge Prijatelji životinja

Metro: Meso divljači ima certifikat koji osigurava održivost

Hina

Reuters

Reuters

»Asortiman Metroa usklađen je s potrebama tržišta, odnosno s potrebama naših profesionalnih kupaca. Kako bismo osigurali kvalitetu i transparentnost nabave, sva divljač koju Metro nudi ima certifikat CITES koji osigurava i regulira održivu međunarodnu trgovinu divljači«, ističe u priopćenju Metro Cash & Carry



ZAGREB Trgovačka tvrtka Metro reagirala je u ponedjeljak na apel udruge Prijatelji životinja da prekinu s prodajom mesa egzotičnih životinja priopćenjem, u kojemu ističe da sva divljač koju nudi ima certifikat CITES koji osigurava i regulira održivu međunarodnu trgovinu divljači.


»Asortiman Metroa usklađen je s potrebama tržišta, odnosno s potrebama naših profesionalnih kupaca. Kako bismo osigurali kvalitetu i transparentnost nabave, sva divljač koju Metro nudi ima certifikat CITES koji osigurava i regulira održivu međunarodnu trgovinu divljači«, ističe u priopćenju Metro Cash & Carry.


Dodaju kako je meso na policama METRO-a dio održive međunarodne trgovine i svi proizvođači i dobavljači Metroa moraju imati najmanje jedan od devet GFSI (Global Food System Initiative) standarda koji jamče sigurnost hrane i kvalitetu procesa proizvodnje hrane.




 »Metro je veleprodaja i surađujemo s više od 150.000 profesionalnih kupaca iz Hrvatske među kojima je više od trećine ugostitelja i hotelijera«, kaže se među ostalim u priopćenju.


Potaknuta dojavama građana da Metro odnedavno u svojim trgovinama nudi na prodaju meso egzotičnih i divljih životinja poput bizona, zebre, krokodila, medvjeda i divljeg zeca, udruga Prijatelji životinja uputila je u ponedjeljak dopis upravi tog trgovačkog lanca u kojem je osudila proširenje njihove ponude i na meso divljih i egzotičnih životinjskih vrsta te je apelirala da povuku te proizvode, a povećaju ponudu veganskih proizvoda.