Neće se stranački angažirati

Mesić se vraća u politiku, ali se ne namjerava priključiti nijednoj stranci

Boris Pavelić

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

»Bivši predsjednik samo je htio reći da će naći načina da se aktivno uključi u zbivanja na hrvatskoj političkoj sceni, ali to ni u kojem slučaju ne znači priključivanje bilo kojoj stranci«, naglašava izvor blizak Mesiću



ZAGREB  Bivši predsjednik Stjepan Mesić ipak nema namjere vratiti se u aktivnu politiku u punom smislu te riječi. Njegova izjava u četvrtak RTL-u, u kojoj je svojim protivnicima poručio da će se ponovno politički angažirati, ostavila je određenu nedoumicu u vezi s Mesićevim planovima.


No, jučer je odbacio mogućnost da se pridružiti nekoj političkoj stranci i zapravo je riječ o tome da je Mesić odlučio da će sa svojim stavovima biti više prisutan u javnosti. »Bivši predsjednik samo je htio reći da će naći načina da se aktivno uključi u zbivanja na hrvatskoj političkoj sceni, ali to ni u kojem slučaju ne znači priključivanje bilo kojoj stranci«, naglašava izvor blizak Mesiću.


On ističe da će bivši predsjednik svoje istupe i djelovanje i ubuduće temeljiti na »afirmaciji demokracije kao poretka za koji su se građani Hrvatske odlučili godine 1990, na reafirmaciji antifašizma kao jednoga od ključnih temelja današnje hrvatske države, na nužnosti agresivne borbe protiv povijesnog revizionizma koji sve više uzima maha, te na jačoj prisutnosti Republike Hrvatske u svjetskim zbivanjima«.