Bivši predsjednik posjetio Josipa Boljkovca

Mesić: Istraga protiv Boljkovca je pokušaj revizije povijesti

Damir Kundić

Josip Boljkovac istaknuo je kako se danas javljaju oni koji su trgovali za vrijeme rata a 20 godina nisu primjetili da je zemlja opljačkana



Bivši predsjednik Stjepan Mesić posjetio je bivšeg Tuđmanova ministra unutarnjih poslova i srednjerangiranog dužnosnika Ozne nakon 2. svjetskog rata Josipa Boljkovca u njegovoj kući u Velikoj Gorici i dao mu podršku u istrazi koju je pokrenula policija zbog navodnih zločina nakon Drugog svjetskog rata.


– Očito je to školski primjer pripreme jednog političkog suđenja. Napada se antifašiste, pripadnike NBO-a koji su bili među osnivačima HDZ-a. Njihovim uklanjanjem želi se skrenuti stranku u nekom drugom smjeru. Ne znam za poslijeratne zločine koji su bili počinjeni izvan suda koji je radio po tadašnjim standardima.


Cilj je ovakvih pokušaja očito izvršiti reviziju Drugog svjetskog rata, no, fašizam je u svojoj ideji bio zločin a komunizam idealno društvo.




Komunizam u svojoj ideji nije zločin već neostvarivi cilj.


Josip Boljkovac istaknuo je kako se danas javljaju oni koji su trgovali za vrijeme rata a 20 godina nisu primjetili da je zemlja opljačkana.


-Što su svo to vrijeme radile policija i POA?, zapitao se Boljkovac.


Podsjetimo, rvnatelj policije Oliver Grbić potvrdio je potkraj prošlog tjedna da je pri kraju policijska istraga navodnog ratnog zločina u logoru Dubovec pored Karlovca poslije Drugoga svjetskog rata.


Boljkovac tvrdi da nije bio odgovoran za taj logor, nego da su to bili drugi, od kojih više nitko nije živ.