Osnovala Facebook skupinu

Mediji u BiH hvale Bračanku Vjeru Matulić: “Iznajmljivači sa srcem” vraćaju vjeru u čovjeka

Hina

Ilustracija / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ / Nl arhiva

Ilustracija / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ / Nl arhiva

Bračanka Vjera Matulić zaslužila je u bosanskohercegovačkm medijima epitet osobe s velikim srcem koja vraća vjeru u čovjeka zbog svog angažmana na pružanju potpore djeci s posebnim potrebama nudeći im priliku da zajedno s članovima obitelji besplatno provedu nekoliko dana na jadranskoj obali. Matulić je zapravo administrator i osnivač Facebook skupine nazvane »Iznajmljivači sa srcem«



SARAJEVO Bračanka Vjera Matulić zaslužila je u bosanskohercegovačkm medijima epitet osobe s velikim srcem koja vraća vjeru u čovjeka zbog svog angažmana na pružanju potpore djeci s posebnim potrebama nudeći im priliku da zajedno s članovima obitelji besplatno provedu nekoliko dana na jadranskoj obali.


Banjolučke »Nezavisne novine« u srijedu su objavile priču o Vjeri Matulić iz Postira prenoseći kako je ona s velikim brojem osoba sličnog načina razmišljanja otvorila mogućnost besplatnog ljetovanja na Jadranu djeci koja uglavnom dolaze iz siromašnih obitelji.


Matulić je zapravo administrator i osnivač Facebook skupine nazvane »Iznajmljivači sa srcem«.




Na ovaj se način udružilo oko četiri i pol tisuće osoba, uglavnom iz Hrvatske i BiH, a među njima je i nekoliko stotina iznajmljivača privatnog smještaja na Jadranu, koji su odlučili ponuditi besplatni smještaj u svojim objektima djeci s posebnim potrebama.


Takvoj djeci istodobno se osigurava besplatna prehrana u restoranima čiji su vlasnici također poduprli ovakvu inicijativu, a svi dijele ocjanu kako »nije u šoldima sve«, kako to stoji u pravilima facebook skupine.»Većina roditelja koji imaju dijete s posebnim potrebama osiromašila je dajući zadnji novčić za tretman svog djeteta. A nama koji imamo apartmane, šta je nekoliko dana radosti za tu djecu? Apsolutno ništa«, kazala je Matulić. U svemu su odlučili sudjelovati i oni koji takvoj djeci mogu ponuditi i više od spavanja i hrane. Tako je Darko Buličić iz Trogira ponudio izlete gliserom za ovu djecu i njihove roditelje, kao i prijevoz automobilom.Vjera Matulić kazala je kako ju je na ovakav angažman potaknuo oglas gospođe iz Dubrovnika koja je besplatno nudila svoj apartman djeci s poteškoćama u razvoju.

»S obzirom na to da sam dugo isto to željela, uvezala sam se s ovom gospođom i tako je sve počelo«, kazala je.


Zanimanje potencijalnih korisnika je očekivano veliko pa se već čeka na red, a administratori imaju pune ruke posla jer im se, na žalost, javljaju i osobe koje ne ispunjavaju postavljene kriterije za besplatni smještaj pa se sve prijave moraju provjeriti.