Do jučer "zaraćeni"

Matić o neobaveznom druženju sa šatorašima: Klemm me pozvao, pa su se na kraju svi slikali sa mnom

Ladislav Tomičić

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Da se nisam odazvao, oni bi to protumačili kao da se nečeg bojim, a ja sam već milijun puta pokazao da se ne bojim, kazao je Predrag Matić Fred



ZAGREB  Oni bi bili najsretniji da na njihovom »mravljem putu« prema Vladi i Zoranu Milanoviću nisam bio ja, da je tamo bio netko drugi, kaže za naš list bivši ministar branitelja Predrag Matić Fred, objašnjavajući kako je završio na druženju kod Josipa Klemma i drugih predvodnika šatorskog prosvjeda u Savskoj 66.


Fotografije tog druženja objavljene u javnosti izazvale su priličan interes, jer ljudima nije jasno kako to da se do jučer »zaraćeni« prosvjednici i bivši ministar danas tako lijepo druže.


– Na tom druženju bili su svi osim Đure Glogoškog. Naprosto, popodne sam bio kod kuće sa sinom i telefonom me nazvao Klemm. Po glasu sam mu čuo da je malo veseliji. Kaže, ‘ajde dođi, tu smo se svi skupili. Da se nisam odazvao oni bi to protumačili kao da se nečeg bojim, a ja sam već milijun puta pokazao da se ne bojim. Rekao sam: OK, doći ću. Odnos je bio vrlo korektan, čak iznimno korektan. Oni meni od prvog dana govore: Fred, protiv tebe nemamo ništa. Na koncu su se svi slikali sa mnom, ispričao je Matić kako je završio na zabavi kod Klemma.




Na koncu nam je ispričao i anegdotu o tome kako su ga šatorski prosvjednici posljednji put pokušali omalovažiti.


– To su mi prenijeli roditelji koji gledaju Vinkovačku televiziju. Na toj televiziji neki od prosvjednika rekli su: jest Fred uništavao te tenkove, ali nije tu bilo žara, ispričao je Matić.


 Komentirajući nedavno braniteljsko okupljanje u vikendici Josipa Klemma na kojem je bio i  Matić, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je rekao da je »dobro da se branitelji okupljaju, ta da u tome ne treba gledati nikakvu zavjeru.


– Branitelje, u kojoj god da jesu stranci, povezuje ono najvažnije – borba za slobodu domovine. Takva druženja mogu samo pozdraviti, rekao je Karamarko.


Rekao je da će novi ministar hrvatskih branitelja biti imenovan u sljedećih nekoliko dana.