"U ime obitelji" na izvanrednoj pressici

Markić pozvala građane: Potpisujte, nećemo uspjeti!

Dražen Ciglenečki

Budući da novinarima nisu bila dopuštena pitanja, može se pretpostaviti da "U ime obitelji" trenutačno raspolažu sa 190 tisuća potpisa, jer oni smatraju da ih je potrebno najmanje 380 tisuća



ZAGREB - Željka Markić uputila je paničan poziv hrvatskim građanima da potpišu referendumsku inicijativu za izmjenu izbornog modela, jer broj potpisa koji je dosad prikupljen sugerira da ih neće biti dostatno za raspisivanje referenduma.


Ona je izvijestila novinare da je u prvom tjednu prikupljeno “oko polovice potrebnih potpisa”. Budući da novinarima nisu bila dopuštena pitanja, može se pretpostaviti da “U ime obitelji” trenutačno raspolažu sa 190 tisuća potpisa, jer oni smatraju da ih je potrebno najmanje 380 tisuća.


– S obzirom na pritiske kojima su izloženi naši volonteri i na sve pokušaje političkih kasti da zaustave ovo izjašnjavanje birača, naša je procjena da, ako se nastavi ovaj tempo, nećemo uspjeti prikupiti dovoljno potpisa za referendum. Zato molimo sve one koji žele promjene u Hrvatskoj da nam pomognu. Pozivamo sve koji misli da je potrebno mijenjati izborni sustav da se uključe tako da daju svoj potpis u volontiranje. Bez njjihove pomoći ovo neće uspjeti, izjavila je Željka Markić, čime je završena izvanredno sazvana press konferencija.