Dogovor je pao

Marina Slano bit će otvorena za desetak dana

Darko Pajić

Ilustracija: arhiva NL

Ilustracija: arhiva NL

Nakon svega što se dogodilo i odgađanja svečanog otvaranja marine na koju je bio pozvan niz uzvanika iz Hrvatske i Europe, ovoga puta se ne planiraju posebne promotivne aktivnosti i svečanosti.



Blokada marine Slano trebala bi biti završena u roku od desetak dana, te bi novoizgrađena ACI-jeva marina u koju je uloženo oko 60 milijuna kuna, konačno trebala biti otvorena. Krajem prošlog tjedna održana je prva sjednica Nadzornog odbora ACI-ja u novom sazivu, te je donesena odluka da se odobrava potpisivanje donacije u iznosu od 2 milijuna kuna za Općinu Dubrovačko primorje.


Time bi trebao biti ispunjen ultimativni zahtjev Općine, koja je tražila da ACI potpiše obvezu na sufinanciranje rekonstrukcije pristupne ceste koja vodi do novoizgrađene marine kapaciteta 200 vezova. Improvizirana barikada koja je bila postavljena na samom spoju ceste i marine, jučer je uklonjena, te će nakon potpisivanja donacije preostati samo obaviti završni posao na asfaltiranju oko 40 četvornih metara ceste koja se nalazi neposredno pred ulazom u marinu. Da je ovaj aranžman dogovoren, kratko je potvrdila i direktorica ACI-ja Doris Peručić.


– Ovo je jedna poslovna odluka Nadzornog odbora, koja bi trebala omogućiti otvaranje marine Veljka Barbierija. Donacija može biti isplaćena po ishodovanju građevinske dozvole za pristupnu cestu. Ne mogu precizno procijeniti kada bi se mogli ostvariti svi potrebni uvjeti za otvaranje marine, potrebno je obaviti preostali posao i sačekati uporabnu dozvolu. No, vjerujem da bi tijekom narednog tjedna marina mogla biti otvorena – kazala je Peručić.




Nakon svega što se dogodilo i odgađanja svečanog otvaranja marine na koju je bio pozvan niz uzvanika iz Hrvatske i Europe, ovoga puta se ne planiraju posebne promotivne aktivnosti i svečanosti. Informacija o otvaranju marine Slano najviše će obradovati nautičare, ali to neće umanjiti nastali skandal, kao i činjenicu da je nepotrebno izgubljen cijeli srpanj i dobar dio turističke sezone zbog nesuradnje i loših odnosa ACI-ja i lokalnih vlasti u Općini Dubrovačko primorje.