Reakcije

Marićevu ucjenu sindikati nazvali skandaloznom: ‘Ovo je jako ružno, ministar samo dolijeva ulje na vatru’

P. N.

Foto arhiva NL / PIXSELL

Foto arhiva NL / PIXSELL

Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata je, na upit je li ovo pokušaj da se sindikati posvađaju međusobno te da se vrši pritisak na sindikate u obrazovanju, odgovorio kako ne mogu drugi sindikati utjecati na obrazovne sindikate



Sinoćnja ucjena ministra financija Zdravka Marića – da javni sektor neće dobiti povećanje plaća ako sindikati u prosvjeti ne prihvate ponudu Vlade – izazvala je burne reakcije sindikalista.


Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec izjavu je, prenosi Dnevnik.hr, nazvao – skandaloznom.


Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata je, na upit je li ovo pokušaj da se sindikati posvađaju međusobno te da se vrši pritisak na sindikate u obrazovanju, odgovorio kako ne mogu drugi sindikati utjecati na obrazovne sindikate.




– Na njih može utjecati jedino njihovo članstvo. Ali, sindikati se mogu međusobno posvađati, ja vjerujem da to i jest u motivu Vladinog djelovanja, no time neće ništa dobiti, dodao je.


Željko Stipić iz sindikata Preporod rekao je:


“Ili se radi o nesmotrenosti ili o dolijevanju ulja na vatru. Ako se radi o nesmotrenosti, nije dobro, jer smo već više puta svjedočili toj situaciji i Vlada je našla načina kako da proširi primjenu dodatka kolektivnom ugovoru koji je potpisan u državnim službama na javne službe i obrnuto. Ako se radi o dolijevanju ulja na vatru, to je jako, jako ružno, rekao je Stipić za Dnevnik.hr.