Ne odriče ga se

Marić tvrdi: ‘Zahtjev za kredit u HBOR-u Jolly je predao prije mog mandata’

Hina

»Razumijem da je vama sve ovo zanimljivo, ali ja se nikad niti jednog od svojih prijatelja nisam niti neću odreći«, poručio je Marić



Nakon što je poduzetnik Josip Stojanović Jolly izjavio kako je on stari prijatelj ministra financija Zdravka Marića, ministar Marić, koji je član Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvoju (HBOR), a od koje je Jolly dobio kredit za gradnju hotela, ustvrdio je u četvrtak da je Jolly zahtjev za kredit u HBOR-u predao prije njegova mandata.


»Zahtjev za taj kredit podnesen je prije nego što sam ja postao ministar financija i došao na funkciju u Nadzorni odbor«, rekao je Marić novinarima uoči sjednice Vlade.


»Svi moji prijatelji i poznanici dobro znaju, i zato ih i smatram pravim prijateljima, da od mene bilo kakve takve vrste usluga ne mogu tražiti«, dodao je.




Istaknuo je kako je HBOR banka sa svojim tijelima i postupcima te da je kredit Stojanoviću odobren uz suglasnost Nadzornog odbora u prvoj polovici 2016. godine, no važno je da su sve procedure ispoštovane.


Marić je dodao da je Jolly nakon toga predao i zahtjev za privremenu otplatu kredita jer je dobio povoljnije uvjete od komercijalne banke.


»Jolly je platio i naknadu za prijevremeni otkup kredita,« kazao je, a na novinarsko pitanje je li se izuzeo iz rasprave o odlučivanju o tom kreditu, Marić je rekao da u tom slučaju nije.


Marić: Sam sam platio ulaznice za Rusiju


Upitan je li u sukobu interesa s obzirom da je sa Stojanovićem išao na utakmicu nogometne reprezentacije u Rusiji, Marić je kazao da je sve račune platio sam te da ima neke izvode iz banke jer je neka plaćanja obavio izravno s agencijama.


Dodao je kako mu Stojanović nije podmirio nikakve druge troškove boravka u Rusiji.


»Razumijem da je vama sve ovo zanimljivo, ali ja se nikad niti jednog od svojih prijatelja nisam niti neću odreći«, poručio je Marić.