Pomozite obitelji

Mali Marek se rodio zdrav, a onda su krenuli problemi. Izborio se za život, a sada treba vašu pomoć

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook



Mali Mario rodio se kao zdravo dijete, ali već nakon mjesec dana života prvi mu je put stalo srce nakon čega su krenule reanimacije.


Nakon toga mali Mario, od milja zvan Marek,  šest je mjeseci proveo na aparatima.


Zbog otkazivanja bubrega bio je na dijalizi, a preživio je i povezivanje plućne aorte kao i zatvaranje rupe na srcu.Preživio je i brojne infekcije bakterijama i virusima, a zbog cjelokupnog zdravstvenog stanja atrofirao mu je mozak. 




Nakon dugog vremena provedenog po bolnicama, mali Mario je sada već dvije godine kod kuće te mu je ugrađena perkutana endoskopska gastrostomija (PEG) putem koje prima hranu.


Sva briga oko Marija zahtjeva velike izdatke, a za majku Kristinu  i oca Niku koji su podstanari to predstavlja veliki problem.


– Samo na ljekarnu mjesečno trošimo oko 1000 kuna na laksative i sirupe za dizanje imuniteta – rekla je majka Kristina koja je nezaposlena i čijoj je obitelji potrebna financijska pomoć.


Kristina se pritom zahvaljuje svima koji su im do sada pomagali kao i osoblju u bolnicama Bistra, Rebro i Klaićeva gdje je mali Mario boravio.


– Potrebna nam je financijska pomoć za svakodnevne potrebe, režije, hranu, gorivo i njegove laksative – kazala je Kristina.


Novac za malog Mareka možete uplatiti na račun HR3724020063102578894 u Erste banci na ime Niko Ujdur.


U svrhu uplate naznačite da se radi o pomoći za liječenje i oporavak Marija.