Roditelji sumnjaju u izvješće

Majka u šoku nakon objave nalaza: Matteo nikad nije imao srčanu manu, njegov doktor bi to primijetio

P. N.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Matteovi roditelji žele vidjeti i službeno izvješće, ali i ispis i snimke poziva upućenih Hitnoj pomoći. Za Novu TV majka je rekla da njezin sin nije imao srčanu manu, što se može provjeriti



Matteova majka šokirana je obdukcijskim nalazima i sumnja u njihovu vjerodostojnost. Za Novu TV je rekla da njezin sin nije imao srčanu manu, što se može provjeriti, navodi Dnevnik.hr.


Matteovi roditelji žele vidjeti i službeno izvješće, ali i ispis i snimke poziva upućenih Hitnoj pomoći.


”Šokirana sam nalazom, Matteo nikad nije imao srčanu manu. Kao dijete je redovito primao cjepivo i odlazio na kontrole, a nedavno je polagao vozački i imao sistematski pregled… a uostalom, pošto je bio astmatičar, njegov doktor bi to primijetio”, rekla je Martina Klapan, Matteova majka.




Ministarstvo zdravstva tvrdi da su za objavu nalaza dobili suglasnost mladićeva oca.


Obdukcijski nalaz pokazao je da je Matteo Ružić, 22-godišnji mladić koji je preminuo prije tjedan dana, osim astme imao i srčanu manu.


‘Odnosno, mane krvnih žila, a koje su zajedničkim skupnim djelovanjem dovele do smrtnog ishoda i nagle smrti. Nazočnost liječnika ne bi mogla izmijeniti sudbinu”, rekla je prof. dr. sc. Vedrana Petrovečki iz Zavoda za sudski medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta, prenosi Dnevnik.hr.