Okupljanje nezadovoljnih studenata

MZOS: Razmotrit ćemo da se dodjela stipendija veže uz akademsku, a ne fiskalnu godinu

Hina

Nekoliko studenata koji su se zbog nezadovoljstva kašnjenjem stipendija u ponedjeljak okupili ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta primio je pomoćnik ministra Srećko Tomas te im obećao kako će Ministarstvo razmotriti mogućnosti da se ubuduće dodjela stipendija veže uz akademsku, a ne fiskalnu godinu



ZAGREB Nekoliko studenata koji su se zbog nezadovoljstva kašnjenjem stipendija u ponedjeljak okupili ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta primio je pomoćnik ministra Srećko Tomas te im obećao kako će Ministarstvo razmotriti mogućnosti da se ubuduće dodjela stipendija veže uz akademsku, a ne fiskalnu godinu.


 Ministarstvo je priopćilo kako je Tomas studente izvijestio da je započela isplata stipendija za studente koji su dostavili potpisane primjerke ugovora. Ističe kako će istražiti mogućnosti da se ubuduće dodjela stipendija veže uz akademsku, a ne fiskalnu godinu te da će na temelju evaluacije ovogodišnjih uvjeta i natječaja predložiti potrebne izmjene kriterija i procedura.


 Tomas je podsjetio i da je ovogodišnji natječaj bio specifičan zbog Pravilnika koji je donesen tek u prosincu 2015., zbog čega je raspisan u siječnju, a na kasniju objavu rezultata utjecalo je i donošenje državnog proračuna za 2016. godinu krajem ožujka. Tek nakon donošenja proračuna bilo moguće objaviti privremene liste, pojašnjavaju u Ministarstvu.




 Studenti dobitnici državne stipendije za 2016. godinu već duže vrijeme negoduju zbog zakašnjelih stipendija, uglavnom zbog slabijeg imovinskog stanja, te pozivaju Ministarstvo da prema njima pokaže više razumijevanja.