Ministar prijavio produljenje boravka

MUP u Zagrebu otvorio tri šaltera koji će smanjiti sumanute gužve na izdavanju dokumenata

Danko Radaljac

Foto Davor KOVAČEVIĆ

Foto Davor KOVAČEVIĆ

"Neki spominju da mi otvaramo šalter. Nije to bitno, bitno je da smo vidjeli problem i riješili ga", kazao je ministar Orepić



Ministar unutarnji poslova Vlaho Orepić u ponedjeljak je obišao šalter za upravne poslove u Policijskoj postaji Črnomerec, jedan od tri novootvorena, koji bi trebali skinuti pritisak na odjele zadužene za izdavanje dokumentacije u Petrinjskoj i Heinzelovoj ulici u Zagrebu.


Ministar unutarnjih poslova ne samo da je posjetio, nego je na šalteru črnomerečke postaje i prijavio produljenje svog boravka u Zagrebu. Naime, ministru je još uvijek prebivalište u Pločama. Kako je pojasnio u svojoj izjavi poslije obilaska postaje na Črnomercu, u ovom slučaju nije bitno samo otvaranje šaltera.


– Neki spominju da mi otvaramo šalter. Nije to bitno, bitno je da smo vidjeli problem i riješili ga. Ovoj policijskoj postaji gravitira 150 tisuća ljudi, koji sad neće morati ići u centar Zagreba, nego će moći uzeti ovdje sve što im treba, kazao je Orepić.




Kao da potvrđuje njegove riječi, dok su još novinari bili u postaji stigla je starija gospođa koja je došla produžiti svoju vozačku dozvolu. Kako je ispričala, ovo joj znači mnogo, jer je za doći do Heinzelove ulice u istočnom djelu Zagreba, gdje se do sada samo moglo nabaviti vozačke dozvole, preko normalnih radnih dana bilo je prava muka.


Zbog toga je pozdravila mogućnost da skoro ispred kućnog praga može otići po dokumente koji joj trebaju. Sami šalteri otvoreni su u postajama Novi Zagreb, Dubrava i Črnomerec.


Statistika je inače neumoljiva, do danas ukupno je 3.000 zahtjeva za izdavanjem, promjenom ili produživanjem dokumentacije stizalo u Petrinjsku i Heinzelovu ulicu na dnevnoj osnovi, i ovim se manevrom to svakako smanjuje. Uz ove novootvorene šaltere, MUP ima i dva mobilna ureda u vozilima, koji izlaze na teren gdje se i kad ukaže potreba.


Ministar Orepić na kraju se osvrnuo i na predstojeću nogometnu utakmicu između Hrvatske i Ukrajine. Rekao je kako će policija iskoristiti sve što joj je u moći i zakonskim okvirima da spriječi bilo kakvo protupravno ponašanje. Naime, sad već tjednima se priča da bi se u borbi protiv HNS-a moglo pokušati prekinuti tu utakmicu.