Ministarstvo unutarnjih poslova odbacuje Linićeve tvrdnje

MUP: Premijer nije pokušao niti je mogao utjecati na Ostojića

Hina

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) danas je izvijestilo da premijer Zoran Milanović nije pokušao niti je mogao utjecati na ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića kako bi spriječio kazneni progon bivše šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec



ZAGREB  Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) danas je izvijestilo da premijer Zoran Milanović nije pokušao niti je mogao utjecati na ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića kako bi spriječio kazneni progon bivše šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec.


Tvrdnje da je premijer pokušao zaštititi Čavlović Smiljanec Uskoku je navodno ispričao bivši ministar financija Slavko Linić, koji je slične optužbe iznio i na konferenciji za novinare krajem svibnja, nakon što je smijenjen s ministarske dužnosti.


Portal Direktno.hr objavio je detalje navodnog Linićevog iskaza Uskoku u kojem stoji da je premijer obavještavao Nadu Čavlović Smiljanec o tijeku istrage, ali i da mu je Ostojić rekao da je policija u tom slučaju »završila izvide«, ali da »ima problema s premijerom koji smatra da Nadu Čavlović Smiljanec ne treba kazneno prijaviti«.




»Premijer Milanović nije pokušao niti je mogao utjecati na ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, obzirom da je policija već bila podnijela kaznenu prijavu. Također, ministar Ostojić se na identičan način o tome već očitovao Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost«, ističu u MUP-u.


Dodaju i da ne mogu komentirati »druge detalje iskaza osobe danim pred tijelima kaznenog progona jer bi na taj način moglo utjecati na daljnji tijek postupka, bez obzira radi li se o istinitim ili neistinitim tvrdnjama«.


Linićeve navodne tvrdnje jučer je odbacio i Milanović, koji je bivšeg bliskog suradnika nazvao »igračkom u rukama HDZ-a«.


Milanović je kazao da se o tome koliko je utjecao na tu istragu najbolje vidi iz same istrage.


»To je HDZ-ov način, ali žalosno je to što je bivši ministar postao obična igračka i lutak u rukama HDZ-a. To je tužno za čovjeka s toliko staža i s toliko godina«, rekao je premijer te istaknuo da sve to radi osoba koja je kao ministar potpuno uzeo u zaštitu Čavlović Smiljanec četiri dana nakon što je protiv nje pokrenuta istraga.