Hrvoje Zekanović

MOŽDA JE SLUČAJNO, A MOŽDA… Pogledajte kako saborski zastupnik pokušava iskoristiti francusku tragediju

P. N.

snimio Silvano Ježina

snimio Silvano Ježina

Prema svim raspoloživim informacijama, valja naglasiti, požar je započeo na krovištu katedrale, gdje se izvode rekonstrukcijski radovi. Službeni izvori pretpostavljaju da je izbijanje požara povezano s tim radovima. 



Cijeli svijet sinoć je s tugom gledao kako gori katedrala Notre Dame u Parizu. I dok su svi tugovali s Parižanima, u političkom polju svih zemalja našlo se i onih koji bi uništenje neprocjenjivog kulturnog dobra cijelog svijeta htjeli iskoristiti da uberu pokoji politički bod. Tom “korpusu besprizornih” u Hrvatskoj se pridružio saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović. Požar na katedrali Notre Dame on je iskoristio za svoju političku agendu. Evo što je napisao:


“Neka ovo bude prekretnica! Neka ovo bude zadnja crkva koja će gorjeti! Žalosno je slušati kako mediji izvještavaju isključivo o šteti koju je pretrpio kulturno-povijesni spomenik, a zanemaruje se činjenica da se radi o CRKVI “Naša Gospa” (Notre Dame). Kroz povijest se često događalo kada se jedna civilizacija odrekne svoje baštine nužno slijedi i nestajanje simbola tog društva, međutim neki događaji poput ovog mogu biti prekretnica! Ne valja bezrazložno širiti paniku međutim još je gore zatvarati oči pred problemom koji je očit, naime ovo je samo jedan od desetaka incidenata na crkvama diljem Francuske i zapadne Europe u zadnje vrijeme. Možda je sve jedna velika slučajnost, a možda…”


Prema svim raspoloživim informacijama, valja naglasiti, požar je započeo na krovištu katedrale, gdje se izvode rekonstrukcijski radovi. Službeni izvori pretpostavljaju da je izbijanje požara povezano s tim radovima. Francusko tužiteljstvo otvorilo je istragu. Dok svijet tuguje, neki pokušavaju doliti kantu benzina na taj požar, e kako bi raspalili “vjerske strasti”.