Djelatna služba

MORH raspisao natječaj, traži se 200 vojnika i mornara

Danko Radaljac

Foto: N. REBERŠAK

Foto: N. REBERŠAK

Posebni uvjeti za prijam vojnika i mornara propisani zakonom su srednja stručna sprema, najviše navršenih 27 godina života do kraja 2018. godine, te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok



ZAGREB Ukupno 200 vojnikinja i vojnika primit će Ministarstvo obrane u redovnu službu do 20. ožujka ove godine.


Kako je objavljeno iz MORH-a, natječaj je raspisan, a u roku od četiri tjedna će se obaviti sve potrebne stvari za odabir kandidata.


Radi se o redovnom prijemu sukladno zakonima, a novi vojnici trebali bi biti raspoređeni po svim rodovima vojske.




Ugovor se potpisuje na ukupno četiri godine službe. “Posebni uvjeti za prijam vojnika i mornara propisani člankom 36. Zakona su: srednja stručna sprema, najviše navršenih 27 godina života do kraja 2018. godine te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok”, navode iz MORH-a.


Jasno, na natječaj se mogu prijaviti i kandidati sa stručnom spremom višom od potrebne, uz obavezni probni rad od šest mjeseci. Svi koji su zainteresirani za prijem u vojnu službu uredno ispunjene i potpisane prijave moraju predati u roku od osam dana.


Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane www.morh.hr., kontakt telefon 01/3784/812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane, stoji u priopćenju.