Masoni tema i u sabornici

MIRO BULJ Postoji li itko ovdje da radi za opći interes, a da ne radi za interese tih tajnih organizacija?

Hina

"Postoji li itko ovdje da radi za opći interes, a da ne radi za interese tih tajnih organizacija", upitao je Miro Bulj / Foto Patrik Macek/PIXSELL

"Postoji li itko ovdje da radi za opći interes, a da ne radi za interese tih tajnih organizacija", upitao je Miro Bulj / Foto Patrik Macek/PIXSELL

„Je li moguće da u Republici Hrvatskoj državni odvjetnik ima iskaznicu masona?", upitao je Miro Bulj te zatražio njegovu ostavku



ZAGREB Masoni su u srijedu bili tema i u sabornici pa je tako ‘mostovac’ Miro Bulj poručio kako glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić treba dati ostavku jer kao mason “radi za interes te tajne organizacije, a ne za opći interes”, a postavio je i pitanje odgovornosti premijera koji je podržao čovjeka s masonskom iskaznicom.


„Je li moguće da u Republici Hrvatskoj državni odvjetnik ima iskaznicu masona? Postoji li itko ovdje da radi za opći interes, a da ne radi za interese tih tajnih organizacija”, upitao je Bulj tijekom slobodnog iznošenja stajališta u ime Kluba zastupnika Mosta u Saboru.


„Očito su ispred javnih interesa interesi mističnih tajnih masonskih organizacija. Ovime bi državni odvjetnik trebao dati ostavku”, kazao je Bulj.




Ističe kako se glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić mjesec i pol dana prije nego što ga je HDZ izabrao i predložio, a SDP podržao, učlanio u tu organizaciju. „Pogažen je Ustav Republike Hrvatske, pogažena je institucija državnog odvjetnika RH koji je stavio tajnu masonsku organizaciju ispred javnosti jer nije rekao da je njezin član”, smatra Bulj te postavlja pitanje odgovornosti premijera Andreja Plenkovića jer je podržao čovjeka s masonskom iskaznicom za glavnog državnog odvjetnika.


Veljko Kajtazi u ime Kluba zastupnika nacionalnih manjina osvrnuo se u slobodnom govoru na stanje u Međimurju pozvavši na poduzimanje konkretnih mjera na terenu kako bi se riješili problemi s Romima.


„Žao mi je da je interes za romsku nacionalnu manjinu potakao niz incidenata i negativnih događaja na koje osim mene i pojedinih jedinica lokalne samouprave nitko dosad nije reagirao, a još manje predložio konkretne mjere ili dopune operativnog programa Vlade za romsku nacionalnu manjinu”, kazao je.


“Svi puno pričaju i prozivaju, a ništa konkretno ne predlažu, nego kritiziraju i traže ukidanje socijalne pomoći što nije nikakvo rješenje”, dodao je Kajtazi.


Naglasio je da problem Roma ne može riješavati ulica  niti u Banskim dvorima nego na terenu.


“Niz godina su jedinice lokalne samouprave problematične pojedince i sponzorirali, držali uz sebe, a sve u svrhu vlastitih političkih ciljeva i skupljanje glasova. Romi su dosada bili objekt politike, te su njihovi glasovi trgovalo za kobasice i alkohol, a u međuvremenu su investicije u njih i njihova naselja bila mala ili nikakva”, rekao je  Kajtazi i pozvao institucije da odrade svoj posao.


Bernarda Topolko (HNS) kao Međimurka nije se složila s tvrdnjom Kajtazija da su Romi zapostavljeni istaknuvši kako se uložilo mnogo truda da bi se osigurali život Romima dostojan čovjeka. „ Mi smo tamo napadnuti”, ustvrdila je.


Anka Mrak Taritaš (Glas) govoreći o prilagodbi klimatskim promjenama kao i o jednoj od najvažnijih tema Hrvatske, europske i svjetske politike najavila je slanje u službenu proceduru prijedlog svoje stranke da se iz upotrebe u Hrvatskom saboru , ministarstvima i državnim institucijama uklone plastični proizvodi za jednokratnu upotrebu kao što su slamke, žličice za kavu i slično.