Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. veljače 2020.
Veliko hvala

MILA JE SLETJELA U AMERIKU: Novac još uvijek pristiže, prikupljeno je blizu 5,6 milijuna dolara

snimio Marko Prpić / PIXSELL
snimio Marko Prpić / PIXSELL
Autor: ,
Objavljeno: 2. travanj 2019. u 22:22 2019-04-02T22:22:00+02:00

Sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći, preostala sredstva od akcije uplatit će se prema nalogu nadležnog ministarstva na račun prve sljedeće humanitarne akcije (ili više njih) u Hrvatskoj, koja je odobrena s istom oznakom vrste - liječenje djece.

Malena Mila s roditeljima je stigla u Ameriku. Avion je sletio u zračnu luku u Philadelphiji u utorak navečer, nekoliko minuta prije 22 sata. Milu i njezine roditelje, Sanju i Marina, u zračnoj luci dočekalo je sanitetsko vozilo koje ih je odvezlo u Children's Hospital of Philadelphia, gdje Mila odmah u srijedu kreće u predviđenu proceduru dodatne dijagnostike i liječenja. U zračnoj luci u Philadelphiji obitelj Rončević dočekali su predstavnici Hrvatske ambasade i Hrvatske zajednice u Philadelphiji.

- Sletjeli su u Philadelphiju malo prije 22 sata. Nismo se još čuli, jer su vjerojatno još uvijek na aerodromu. Tijekom leta čuili smo se dva puta i vjerujem da je sve prošlo u redu. U zračnoj luci Milu i njezine roditelje dočekalo je sanitetsko vozilo, koje ih po planu odmah vozi u tamošnju dječju bolnicu, gdje odmah u srijedu kreću ispitivanja i dijgnostika, kazao je u telefonskom razgovoru za naš list djed malene Mile, Vlado Rončević.

Podsjetimo, iako je za liječenje Mile Rončević, koja se bori s teškim i rijetkim oblikom leukemije u svega nekoliko dana sakupljeno duplo više novaca nego je potrebno, novac još uvijek pristiže na posebno otvoreni račun. U utorak navečer, prema posljednjem ažuriranju ukupno je prikupljeno blizu 5,6 milijuna dolara.

Priopćenje Zaklade Nora Šitum

Iz Zaklade Nora Šitum javnost su izvijestili o novcu - u pitanju je nešto više od pet milijuna kuna u raznim valutama - koji se u ovom trenutku nalazi na njihovom računu, a radi se o uplatama za dvogodišnju Milu Rončević, djevojčicu iz Rijeke koja je s roditeljima otputovala na liječenje u Ameriku.

- Kako su Vaše uplate i donacije premašile sva očekivanja pa tako i iznos potreban za podmirenje troškova liječenja u Children's Hospital of Philadelphia, na izdvojenom računu Zaklade Nora Šitum, koji je otvoren isključivo za ovu svrhu, preostalo je  4.896.877,19 kuna, 29.854,69 EUR, 79,78 CAD, 1.985,63 CHF, 826,25 CZK, 44,23 GBP, 1.044,86 NOK, 71,04 PLN, 539,77 SEK i 445,85 USD. O stanju na računu obaviješten je nadležni Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s kojima smo u stalnom kontaktu, stoji u priopćenju Zaklade Nora Šitum.

Iz Zaklade su još jednom svima uputili "jedno velika HVALA" u ime obitelji Rončević i u ime Zaklade Nora Šitum, koja je na molbu roditelja prijavila humanitarnu akciju za Milino liječenje pod nazivom „Svi za Milu“.

Sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći, preostala sredstva od akcije uplatit će se prema nalogu nadležnog ministarstva na račun prve sljedeće humanitarne akcije (ili više njih) u Hrvatskoj, koja je odobrena s istom oznakom vrste - liječenje djece.

- Još jednom Vam svima hvala i čekamo sljedeći naslov u medijima „Mila se zdrava vraća kući!“, stoji u priopćenju Zaklade, koje potpisuje upraviteljica Đana Atanasovska.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma