Serijski pošiljatelj poruka

MARKIĆKINA UDRUGA TVRDI: Prijetio je Košiću, a i Željki je pisao da će je ‘obisit za j… od konja bana Jelačića’

Hina

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

Udruga navodi kako su dvije kasnije poruke još su vulgarnije te dodaje kako je unatoč tomu što je Komšić upozoren i blokiran na osobnom profilu dr. Markić, poslao ponovno prije desetak dana uvredljivu poruku na njezinu javnu FB stranicu.



ZAGREB – Ilija Komšić iz Tisnog koji je prijetnju uputio sisačkom biskupu Vladi Košiću »zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro«, u više navrata prije toga upućivao je uvrede i prijetnje i predsjednici udruge U ime obitelji Željki Markić, priopćeno je iz te udruge.


Komšić je, kako navode, prvu poruku dr. Markić poslao 21. svibnja 2016. navečer, na dan održavanja prvog Nacionalnog hoda za život, obitelj i Hrvatsku sljedećeg sadržaja: »Smrt fašizmu i tebi, kurvetino… Obisit će mo te za jaja od konja bana jelaćića«.


Udruga navodi kako su dvije kasnije poruke još su vulgarnije te dodaje kako je unatoč tomu što je Komšić upozoren i blokiran na osobnom profilu dr. Markić, poslao ponovno prije desetak dana uvredljivu poruku na njezinu javnu FB stranicu.




Udruga napominje i kako su sve poruke dostavljene nadležnoj policijskoj upravi, prema uputama koje je udruga U ime obitelji primila od policije.


Kako se Komšića predstavlja kao člana SDP-a, udruga U ime obitelji uputila je detaljne informacije o prijetnjama i uvredama upućenim dr. Markić i predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću.


U pismu predsjedniku SDP-a udruga je navela između ostalog kako vjeruje da i predsjednik SDP-a smatra da je cilj ovakvih uvredljivih, prijetećih i seksističkih poruka uvrijediti, prestrašiti i otežati aktivnosti u civilnom društvu i javnom životu – ne samo dr. Markić već i svima drugima koji dijele njezine vrijednosti i stavove.


Udruga smatra kako su Komšićeve poruke »najvećim dijelom posljedica huškanja javnosti na neistomišljenike koje je provodio Zoran Milanović iz pozicije premijera kao i brojni drugi dužnosnici SDP-a zloupotrebljavajući svoje državne pozicije i medije koji su im na raspolaganju za širenje neistina, diskvalificiranje, omalovažavanje onih s čijim se vrijednostima, stavovima i djelovanjem ne slažu.»


Udruga podsjeća Bernardića kako je Markić bila prisiljena zbog javno iznesenih laži tužiti saborskog zastupnika SDP-a Nenada Stazića zbog laži koje je o njoj iznio te se on na sudu, zbog izbjegavanja nastavka sudskog procesa – i javno ispričao.


Udruga poziva predsjednika SDP-a da jasnu poruči kako je njemu i njegovoj stranci neprihvatljivo prijetiti, vrijeđati i diskvalificirati neistomišljenike. Također od predsjednika SDP-a očekuje da provjeri dopušta li statut Socijaldemokratske partije, kako kažu, ovakvo grubo vrijeđanje žena i neistomišljenika?