Svađa u Saboru

MARAS: HDZ je bahatiji nego u Sanaderovo vrijeme BORIĆ: Maras je glavni hejter

Hina

Foto: D. JELINEK

Foto: D. JELINEK

Dok imamo preko 300 tisuća blokiranih i građane se tjera s nekretnina, Vlada kupuje dva blindirana mercedesa, diže povlaštene mirovine za 500 do 600 kuna, a s druge strane minimalac diže za 130 kuna, rekao je Maras



Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras ustvrdio je u Saboru kako »Hrvatska nikad nije bila u goroj situaciji te puca po šavovima dok je HDZ bahatiji nego u vrijeme Ive Sanadera«, na što ga je HDZ-ov zastupnik Josip Borić nazvao ‘glavnim hejterom Vlade’.


»Hrvatska je u nikad goroj situaciji. Država se svakodnevno suočava s nekom aferom, pucamo po šavomima, a HDZ je bahatiji nego u vrijeme Ive Sanadera«, rekao je Maras u sabornici danas nakon stanke koju je zatražio.


Dok imamo preko 300 tisuća blokiranih i građane se tjera s nekretnina, Vlada kupuje dva blindirana mercedesa, diže povlaštene mirovine za 500 do 600 kuna, a s druge strane, rekao je, minimalac diže za 130 kuna.




»Poruka je kako je važnije dići povlaštene mirovine nego osigurati pristojan život«, istaknuo je Maras. Ministra zdravlja prozvao je da »bez osjećaja« odbija dati novac za liječenje teško bolesne djece dok Vlada ima milijardu kuna za borbene zdrakoplove.


Europski projekti, poručio je, zbog administracije resorne ministrice Gabrijele Žalac, stoje. »I u željeznicama i na Pelješkom mostu nema povlačenje sredstava, ali ima sredstava kada ministrica Murganić kupuje paketiće za sv. Nikolu pa umjesto da ih Ministarstvo transferira potrebitoj djeci, ona to radi u svom aranžmanu preko privatnog vrtića u koji idu djeca njenih zaposlenika«, rekao je Maras.


HDZ-ov zastupnik Josip Borić na to je ustvrdio kako je Maras glavni ‘hejter’ aktualne Vlade.


»Čija se Vlada raspala u aferama Spačva, Mali biskviti…, a onda je nastao razlaz. Sedam puta ste u nekoliko godina izgubili od HDZ-a«, uzvratio mu je Borić.


Aktualna Vlada uredno obavlja svoj posao, prošla je nedavni opoziv i dobila potporu te uspješno rješava sve probleme, što neke smeta, rekao je.


SDP-ova Vlada, kazao je, ostavila je 80 milijardi javnog duga u četiri godine, 3 godine pada BDP-a, proceduru prekomjernog deficita. »Trošili su kao pijani milijarderi«, poručio je Borić.