Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4n
Sutra: 9° 9° 4n
19. veljače 2020.
Ministar MUP-a o sigurnosnim procjenama

Luki Bebiću ukinuta zaštita, ostaje Jadranki Kosor i Tomislavu Karamarku

Luka Bebić / Foto Darko JELINEK
Luka Bebić / Foto Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 27. lipanj 2012. u 13:48 2012-06-27T13:48:13+02:00

Upitan znači li to da je za Kosor i Karamarka procijenjeno da su sigurnosno ugroženi, Ranko Ostojić odgovorio je: »To ste vi rekli. U ovom trenutku sigurnosna procjena je takva da nije donesena odluka o skidanju zaštite za Kosor i Karamarka

ZAGREB Ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić potvrdio je danas da je temeljem sigurnosne procjene Vlada ukinula zaštitu bivšem predsjedniku Hrvatskoga sabora Luki Bebiću, a ostaje za bivšu premijerku Jadranku Kosor i bivšeg ministra policije Tomislava Karamarka.

»Temeljem sigurnosne procjene za Luku Bebića više nema zaštite, to je sve što mogu reći«, kazao je Ostojić novinarima nakon sjednice Vlade.

Na upit zašto zaštita ostaje za Kosor i Karamarka, rekao je da je Vlada donijela odluku temeljem prijedloga Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi na kojem je utvrđeno da se odluka donosi samo za Bebića.

Upitan znači li to da je za Kosor i Karamarka procijenjeno da su sigurnosno ugroženi, Ostojić je odgovorio: »To ste vi rekli, a ja kažem da je vlada donijela odluku danas samo za skidanje zaštite Luki Bebiću. U ovom trenutku sigurnosna procjena je takva da nije donesena odluka o skidanju zaštite za Kosor i Karamarka«.

Sigurnosna procjena ponovno će biti ažurirana u listopadu, a nadam se da će se ostvariti isto što i za Luku Bebića, da neće biti potrebe za tim, dodao je Ostojić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.