Prisegnula u Saboru

Lovrić Merzel: Zastupnički ću posao raditi kako se to od mene očekuje

Hina

Merzel bi mogla bez njega ostati do konca tjedna. Naime, Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) danas odlučuje o skidanju njenog zastupničkog imuniteta, a za očekivati je da će Sabor o stavu Povjerenstva glasovati do konca tjedna



 ZAGREB – Nezavisna saborska zastupnica Marina Lovrić Merzel, koja se danas došla u Hrvatski sabor, najavila je da će zastupnički posao obnašati “kako se to od nje očekuje”.


“Dugo sam u politici, ništa mi nije novo, iako mi je okruženje sada novo”, rekla je novinarima nakon što je u saborskom kafiću popila kavu sa Slavkom Linićem, bivšim SDP-ovim ministrom financija, s kojim je jutros i došla na Markov trg.


Lovrić Merzel kaže da je duboko svjesna “izuzetno teške” situacije u kojoj se nalazi. “Kad vam se presudi u javnosti i kada vas se prikaže čudovištem mada nemate optužnicu, a kamoli presudu, onda to nikom nije jednostavno”, rekla je zastupnica, izrazivši uvjerenje da će, s obzirom na iskustvo, ostati čvrsta i dokazati svoj nevinost.




Ne planira se priključiti nekom od saborskih klubova, ne zamjera zastupnicima koji glasovanjem nisu podržali njezin povratak u zastupničke klupe.


O svom slučaju nije željela govoriti, a zahvalila se građanima koji su joj vjerovali i vjeruju joj. “To sam vidjela kada sam se vratila. To mi jako puno znači i to je nešto što bi svakom čovjeku izuzetno godilo u ovako teškim trenucima”, rekla je Lovrić Merzel uvjerena da će “vrijeme sve pokazati”.


SDP-ovu kandidatu sa sisačko-moslavačkog župana Davorku Vidoviću zaželjela je sve najbolje, te da izborni rezultat bude povoljan za njega. SDP-u želim sve najbolje, ti izbori, a ni gospodin Vidović, nemaju sa mnom nikakve veze, poručuje.


“Vidović ide s imenom i prezimenom, ne testira se stranka nego će građani odlučiti koliko vjeruju Vidoviću. Ja želim sve najbolje i da rezultat bude povoljan za njega. Kako će biti odlučit će građani”, zaključila je zastupnica upitana može li Vidović dobiti s obzirom na situaciju u Sisku?


Na primjedbu da je u Sabor došla baš na dan kad će Mandatno imunutetno povjerenstvo odlučivati o skidanju njena imuniteta kako bi se proširila istraga, Lovrić Merzel kaže da je normalno da joj se skine imunitet radi svega što se događalo prije.


“To je nešto što će sigurno još trajati. Istraga je u tijeku. Trajat će sigurno dugo i naravno da ću glasati za skidanje imuniteta kao i svi do sada”, najavila je zastupnica.


Lovrić Merzel danas je položila zastupničku prisegu.