Čeka se presuda

Londonski sud odlučuje o izručenju Todorića: “Hoću li tužiti državu? Sve opcije su moguće”

P. N.

Photo Pixsell

Photo Pixsell

Uoči sudske odluke, Todorić je dao intervju beogradskom Nedeljniku, na kojem je iznio zanimljivo razmišljanje o tome hoće li tužiti državu



LONDON Visoki sud u Londonu danas razmatra zahtjev osnivača Agrokora Ivice Todorića na pravo na žalbu na prvostupanjsku odluku o izručenju Hrvatskoj. Obrana ima dva sata za iznošenje novih dokaza. Ako sud prihvati zahtjev obrane, počinje žalbeni proces, koji može potrajati. Ako ga odbaci, odluka je pravomoćna i slijedi izručenje Todorića Hrvatskoj.


Ivica Todorić ušao je u sudnicu na sporedni ulaz. Stigao je u pratnji supruge, prevoditeljice i odvjetnice Cherie Blair. Zastupat će ga James Hines.


Uoči sudske odluke, Todorić je dao intervju beogradskom Nedeljniku, na kojem je iznio zanimljivo razmišljanje o tome hoće li tužiti državu.




Na pitanje sprema li tužbu za povrat imovine odgovorio je: “Vrlo zanimljivo pitanje. Sve opcije su moguće. Ja o tome ne razmišljam mnogo. Nisam time opterećen. Do sada sam se borio da ne govorim po svijetu protiv svoje države. Nisam je htio ni tužiti. Želio sam prikupiti što više činjenica i podataka. A hoću vidjeti kako će se država ponijeti…”