Bivši ministar financija govorio u Saboru

Linić zadovoljan nalazom Uskoka: Pokušajmo shvatiti važnost predstečajne nagodbe

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

»A to je jako važno, jer je to ono što je bilo razlogom da je Milanović tjerao Slavka Linića da smjenjuje ljude koji su zaustavljali kriminal njegova brata i da ne govorim pitanje oko bitke za Kraš i Malih biskvita, kada su tvrtki s 20 tisuća kuna (temeljnog kapitala) htjeli dati 40 milijuna kuna«, izjavio je Linić



ZAGREB Bivši SDP-ov ministar financija, sada nezavisni saborski zastupnik Slavko Linić u petak je izrazio zadovoljstvo nalazom Uskoka da nije zloupotrijebio svoje ovlasti i položaj u slučaju predstečajne nagodbe drvne industrije Spačva te da u toj nagodbi nije bilo nikakvih malverzacija kojima bi bio oštećen državni proračun.


»Drago mi je da smo dobili takvo izvješće, prije svega zbog instituta predstečajne nagodbe, da pokušamo shvatiti koliko je to važan institut u oporavku trgovačkih društava«, rekao je Linić novinarima u Hrvatskom saboru. Izrazio je žaljenje što je vrlo malo društava prošlo tu proceduru, te se zapitao zašto je toliko kriminalizacije i negativnih naboja oko toga.


»I onda dobijete odgovor – zato što je to bilo sredstvo Zorana Milanovića u obračunu sa Slavkom Linićem, on je taj koji je kriminalizirao, koji je bagatelizirao jedan ogroman napor kako pomoći gospodarstvu«, ustvrdio Linić.




Uskokov nalaz vidi i kao poruku da svi koji su radili na predstečajnom postupku Spačve, nisu učinili nikakvu kriminalnu radnju i nisu ni kunom oštetili državni proračun.


»A to je jako važno, jer je to ono što je bilo razlogom da je Milanović tjerao Slavka Linića da smjenjuje ljude koji su zaustavljali kriminal njegova brata i da ne govorim pitanje oko bitke za Kraš i Malih biskvita, kada su tvrtki s 20 tisuća kuna (temeljnog kapitala) htjeli dati 40 milijuna kuna«, izjavio je Linić.


Ne misli poduzimati neke daljnje korake, primjerice, tužbu za klevetu. »To je ružno događanje koje baca ružno svjetlo na politiku. Ako ne slušate premijera, ne smjenjujete po njegovu nalogu, u stanju je uvaljati vas u blato, optužiti za krimanal«, ustvrdio je zastupnik.


»Drago mi je da je stavljena točka na ‘i, ali ne mislim kopati po političkim prljavštinama koje će građane još više udaljiti od politike«, poručio je Linić.