Dvjestotinjak nezadovoljnika

Lički HDZ-ovci predvođeni Milinovićem stigli pred središnjicu stranke pjevajući ”Zovi, samo zovi”

P. N.

"Ovo je poruka Kustiću da ne vrijeđa Ličane, tražimo izbore, tri puta su odgađani", rekao je Milinović i dodao da Andrej Plenković ima potporu ličkih HDZ-ovaca. "Gordan Jandroković nema našu podršku, on se otkrio i rekao da vodi stvar u Zagrebu", poručio je



NOVO 18.00 Dvjestotinjak ličkih HDZ-ovaca stigli su pred središnjicu stranke u Zagrebu, javlja N1. Lički HDZ-ovci predvođeni Darkom Milinovićem stigli su pred središnjicu skandirajući “Franjo, Franjo” i pjevajući “Zovi, samo zovi”.


“Ovo je poruka Kustiću da ne vrijeđa Ličane, tražimo izbore, tri puta su odgađani”, rekao je Milinović i dodao da Andrej Plenković ima potporu ličkih HDZ-ovaca. “Gordan Jandroković nema našu podršku, on se otkrio i rekao da vodi stvar u Zagrebu”, poručio je.


Na pitanje je li premijerova šutnja jasna poruka, Milinović kaže da premijer vjerojatno nema prave podatke s terena. I neki koji su digli ruku za Marijana Kustića, drugi dan su dali podršku meni kada su čuli moj program. Vodit ću Ličko-senjski HDZ u nove pobjede kao što sam vodio i do sada”, poručio je Milinović. 




Dodaje da nije rekao ništa protiv interesa svoje stranke i kaže da dio vodstva stranke otvoreno lobira za njegovog protukandidata Kustića. Razlog je, kaže, to da je digao glas protiv nekih kadrovskih rješenja, ali i politike prema Lici. Opet poručuje da se zamjerio Gordanu Jandrokoviću kada nije glasao za Istanbulsku konvenciju.


Najavio je da će dati ostavku na sve političke funkcije ako na izborima u Gospiću pobijedi Kustić, a Jandrokoviću poručio da, ako se dogodi suprotno, to učini on.


Izaslanstvo će primiti povjerenik HDZ-a Ličko senjske županije Darko Nekić te članovi stranačkog izbornog povjerenstva Karlo Ressler i Damir Sesvečan. No, Milinović kaže kako je očekivao »nešto više«.»Ali, ovi ljudi će razgovarati i sa, kako je rekao Franjo Tuđman – crnim vragom, ako je u interesu HDZ-a«, dodao je.

 Uvjeren je da Plenković nema prave informacije s terena. »Neka mi dovedu jednog jedinog na koga ja ili ovi ljudi, ili tisuće HDZ-ovaca u Gospiću vrše pritisak. A o ostalim pritiscima govorit ću, kao odgovoran, na tijelima stranke«, rekao je Milinović.


NOVO 16.15 Kako javlja Nova TV, nezadovoljnike iz Ličkog HDZ-a ipak će primiti u središnjici stranke. Tamo će ih dočekati Damir Sesvečan, Karlo Ressler i Darko Nekić.


Nekoliko stotina članova GDZ-a Grada Gospića nešto iza 15 sati krenulo je autobusima put Zagreba kako bi na „radnom sastanku“ vodstvu stranke izrazili svoje nezadovoljstvo zbog toga jer su već drugi puta ove godine odgođena izbori za predsjednika gospićkog HDZ-a.


– Čuo sam se s ljudima i rekao im da ih nitko u središnjici HDZ-a neće primiti. Nakon toga oni su glasovali što napraviti i jednoglasno su odlučili ipak doći u Zagreb i pokušati razgovarati s nekim iz vodstva stranke, rekao je za Novi list župan Ličko senjske županije i kandidat za predsjednika Ličko senjskog HDZ-a Darko Milinović.


On ne putuje s članovima jer je već od jučer u Zagrebu, ali će im se pridružiti pred središnjicom stranke na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma. Članovi čiji se dolazak očekuje iza 17 sati nezadovoljni su jer je povjerenik HDZ-a za Grad Gospić Ivica Radošević prije dva dana donio odluku o odgodi izbora. Iz kruga kandidata Milana Kolića moglo se čuti da je razlog vec druge ovogodišnje odgode to što je središnjica stranke zaključila da će on sigurno pobijediti svog protukandidata Radoševića. S druge strane iz središnjice HDZ-a mogu se čuti optužbe na račun Milinovića da prijeti članovima HDZ-a koji se protive njegovom reizbor za šefa Ličko senjskog HDZ-a.