Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
24. siječnja 2020.
Frka u Saboru

'Lex Agrokor' radili kreditori Agrokora? Grbin traži hitan odgovor Vlade o angažmanu vanjskih suradnika

Foto Darko Jelinek
Foto Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 20. travanj 2017. u 11:29 2017-04-20T11:29:00+02:00

Danas smo doznali iz medija da famozni lex Agrokor nije pripreman samo od strane Vlade RH, već su to radili vanjski suradnici. Konkretno, odvjetničko društvo povezano s VTB bankom, izjavio je Grbin

SDP je danas u Saboru i službeno pokrenuo postupak opoziva ministra financija Zdravka Marića.

- Govorili smo više puta o tome. Radi se o osobi koja se nalazi u potencijalnom sukobu interesa i u takvoj situaciji nije postupila u skladu sa zakonom. Jedan dan se izuzima, drugi dan donosi odluke. Radi se o osobe za koju postoje osnovane sumnje da je u jednom trenutku koristila nevaljana financijska izvješća da bi priskrbila korist Agrokoru. Radi se o osobi koja je iskoristila položaj da si osigura kredit pod povoljnijim uvjetima nego drugi građani. Ta osoba mora otići, rekao je u Saboru Peđa Grbin, ali i dodao da je danas iz medija doznao nešto puno gore.

- Danas smo doznali iz medija da famozni lex Agrokor nije pripreman samo od strane Vlade RH, već su to radili vanjski suradnici. Konkretno, odvjetničko društvo povezano s VTB bankom, koja je kreditor Agrokora. Ako je podatak da je angažirano odvjetničko društvo povezano s VTB bankom točan, onda je to itekakav sukob interesa. Tražimo da nam iz Vlade već danas daju informaciju - da li je točno da se angažiralo vanjske suradnike, jesu li povezani s kreditorima Agrokora i koliko je to plaćeno. Ako je to točno, ovdje se radi o nečemu puno većem i štetnijem, zaključio je Grbin.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.