Uzbuna na granici

Lažni alarm na BreganI: Slovenska policija pomislila da je bomba, a ispao štimer za klavir

Hina

Foto/Marin Tironi/PIXSELL

Foto/Marin Tironi/PIXSELL

Lažni alarm izazvao je kofer u kojem je policija rentgenom otkrila »elektronsku napravu s izvorom struje«, no nakon pregleda ustanovilo se da se radi o štimeru za klavir, prenose slovenski i hrvatski mediji. Pripadao je 32-godišnjem ruskom državljaninu koji je priveden i kasnije pušten, a granični prijelaz ponovno je otvoren



LJUBLJANA – Najveći granični prijelaz između Hrvatske i Slovenije nije bio zatvoren zbog eksploziva, potvrdila je u petak slovenska policija, a mediji prenose da je uzbunu izazvao štimer za klavir u prtljazi ruskog državljanina koji su policajci zamijenili za eksplozivnu napravu.


Granični prijelaz Obrežje/Bregana ponovno je otvoren nakon što je u petak prijepodne dva sata bio zatvoren za promet u oba pravca.


Lažni alarm izazvao je kofer u kojem je policija rentgenom otkrila »elektronsku napravu s izvorom struje«, no nakon pregleda ustanovilo se da se radi o štimeru za klavir, prenose slovenski i hrvatski mediji.




Pripadao je 32-godišnjem ruskom državljaninu koji je priveden i kasnije pušten, a granični prijelaz ponovno je otvoren.


»Sumnjiv predmet detektiran u koferu jednog putnika nije bio opasan, što je pokazao pregled specijalne policijske postrojbe za eksplozivna sredstva«, rečeno je novinarima u policijskoj upravi Novo Mesto, zaduženoj za taj dio granice s Hrvatskom.


Policija nije otkrila o kakvom se predmetu radilo.


Slovenska policija je priopćila da su granični policajci na istom prijelazu već više puta tretirali slučajeve opasnih sumnjivih predmeta »pa i bombi» te da je državnu granicu moguće stručno i odgovorno štititi samo dosljednim reagiranjem na svaku sumnjivu situaciju, prenosi slovenska novinska agencija STA.


Dok je trajala zabrana prometa na najvećem slovensko-hrvatskom graničnom prijelazu, putnici su preusmjeravani na granični prijelaz Rigonce, a teretni promet na prijelaz Metlika-Jurosvski Brod.