Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
18. veljače 2020.
Izvanredna sjednica Predsjedništva stranke

LJEPLJIVI PRSTI: SDP traži i opoziv Martine Dalić jer je "uhvaćena s rukama u pekmezu"

Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 29. travanj 2017. u 11:22 2017-04-29T11:22:00+02:00

Na pitanja ima li kontakte s Mostom, Bernardić je rekao da se na dan izbijanja krize čuo s Božom Petrovom, ali oko tehnikalija, "vrlo hladno"

ZAGREB - Osim što traže odstupanje ministra Zdravka Marića, SDP-ovci će zatražiti i opoziv potpredjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, odlučilo je jutros na izvanrednoj sjednici Predsjedništvo SDP-a, a u izjavi potvrdio Davor Bernardić. Također, kako je rekao, Predsjedništvo SDP-a postaje izborni stožer jer je SDP u svakom trenutku spreman za izbore, te preuzimanje odgovornosti za Hrvatsku.

Iako su novinari inzistirali da odgovori zašto SDP ne traži opoziv premijera Plenkovića i cijele Vlade, kad je ona već disfuinkcionalna i de facto bez većine u Saboru u ovom trenutku, Bernardić je ponovio tezu o Martini Dalić jer je "ulovljena s rukama u pekmezu".

- Ovo je vlada sukoba, ovo je vlada interesa, ovo je vlada sukoba interesa, i Hrvatska mora dobiti nove izbore. Isti je obrazac ponašanja kod svih njih, kad je na stolu nekakva imovina, nekakav novac, odmah su tu i ljepljivi prsti, tuđi džep i gladne oči, rekao je, dodavši da je ova Vlada otpočetka u sukobu interesa.

Ponovio je i kako preslagivanje ne dolazi u obzir, ali da će SDP za nove izbore okupiti veliku koaliciju koju će činiti partneri iz Deklaracije o dobrom društvu, dakle u prvom redu HSS, pa HSU, ali i HNS i IDS.

Na pitanje o negativnim reakcijama iz HNS-a o tome, o čemu jutros pišu mediji uz tvrdnju da će HNS i IDS ići zasebno od SDP-a, rekao je da "medijski plaćenici" neće pokolebati SDP u želji da okupi veliku koaliciju lijevog centra.

- Spremni smo u svakom trenutku preuzeti odgovornost, SDP je spreman Hrvatskoj osigurati političku stabilnost koju nema već preko godinu i pol dana. Brak HDZ-a i Mosta pretvorio se u noćnu moru, rekao je Bernardić.

Na pitanja ima li kontakte s Mostom, rekao je da se na dan izbijanja krize čuo s Božom Petrovom, ali oko tehnikalija, "vrlo hladno", rekao je.

SSDP sada čeka da vidi kako će proći izglasavanje nepovjerenja Mariću, pa Petrovu, pa će dalje donositi odluke u skladu s tim.

Sada je u tijeku u sjednica Glavnog odbora SDP-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.