Zamjenica razgovarala sa šefom

Kusin: Bandić je i dalje gradonačelnik Zagreba, uputio me da i dalje radim svoj posao

Hina

Snimio Darko JELINEK / NL arhiva

Snimio Darko JELINEK / NL arhiva

»Gradonačelnik mi je nakon što je jučer pušten iz pritvora samo rekao da i dalje radim svoj posao, te mi nije otkrio nikakve svoje poteze koje će eventualno poduzeti«, rekla je Kusin novinarima u Muzeju suvremene umjetnosti



ZAGREB  Opunomoćena zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin izjavila je u petak kako se čula sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je jučer pušten iz istražnog zatvora u Remetincu, koji ju je uputio da i dalje samo radi svoj posao, te je poručila novinarima kako je Milan Bandić i dalje gradonačelnik grada Zagreba.


»Gradonačelnik mi je nakon što je jučer pušten iz pritvora samo rekao da i dalje radim svoj posao, te mi nije otkrio nikakve svoje poteze koje će eventualno poduzeti«, rekla je Kusin novinarima u Muzeju suvremene umjetnosti gdje je nazočila proglašenju pobjednika natječaja T-HT [email protected].


Kusin kaže i kako je spremna na sve scenarije, a u slučaju da se gradonačelnik danas vrati naglašava kako će se »tada slaviti«.




Novinare je pak zanimalo hoće li biti suradnje između nje i Bandića u eventualnom njegovu povratku na gradonačelničku dužnost i hoće li joj Bandić davati neke naputke. »Ako se Bandić danas vrati onda će on dalje raditi svoju dužnost, a ja ću raditi svoju dužnost, a ukoliko se ne vrati onda sam spremna nastaviti raditi taj posao«, rekla je.


Upitana hoćete li izvršavati direktno njegove naloge i kako će to funkcionirati Kusin je novinarima pojasnila kako i do sada u obnašanju dužnosti gradonačenika nije Bandić bio nalogodavac; on je bio gradonačelnik ovoga Grada i još uvijek to jest. »Tu poziciju je stekao svojim izbornim programom i taj izborni program je i moj cilj i dalje«, kazala je Kusin.


Kusin dodaje i kako joj Bandić nikada nikakve naputke nije ostavio. »On ima povjerenja u mene, a ja ću, nadam se, opravdati ne samo njegovo povjerenje već i povjerenje građana Zagreba jer moram istaknuti da sam i ja također s njim izabrana na mjesto zamjenice gradonačelnika kao što je to bila i gospođa Sandra Švaljek«, kazala je novinarima Kusin.


»Imam sada jako puno posla u gradu i mislim da je najvažnije da Grad jako dobro funkcionira i da sve ide svojim tijekom i da građani budu zadovoljni«, rekla je novinarima koje je zanimalo i hoće li njezin sljedeći korak možda biti učlanjenje u stranku Milana Bandića.


»Ja sam na njegovoj izbornoj listi, s njim sam u kampanji, na programu koji je on predstavio došla sam na ovo mjesto i prema tome tada sam se za to odlučila i onda na tome ostajem, a o ostalim kombinacijama se može na razne načine diskutirati«, ističe Kusin.


Ustavni sud ukinuo je u četvrtak istražni zatvor zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, koji je u Remetinec vraćen 10. ožujka, nakon proširenja istrage u slučaju Agram. Usvajajući Bandićevu ustavnu tužbu Ustavni je sud ukinuo tri rješenja zagrebačkog Županijskog suda donesena u ožujku ove godine.


Uskok je u srijedu zatražio da Bandić i dalje ostane ‘iza rešetaka’, a sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u četvrtak je odgodio ročište na kojem je trebao odlučivati o tom prijedlogu upravo nakon informacije da je Ustavni sud odlučio o Bandićevoj ustavnoj tužbi.


U aferi Agram Bandić je isprva osumnjičen da je oštetio grad kojim je upravljao 12 godina, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije primljene u predsjedničkoj kampanji 2010. zakinuo državni proračun. Ukupnu ‘štetu’ tužiteljstvo procjenjuje na oko 20 milijuna kuna.