Pozitivan stav prema inicijativi predsjednice da razgovara

Kusić: HAZU i Grabar-Kitarović “na istome su putu”

Hina

Zvonko Kusić / Foto: Darko Tomas / CROPIX

Zvonko Kusić / Foto: Darko Tomas / CROPIX

"Za Akademiju postoji samo jedna Hrvatska i možda je jedna od rijetkih institucija koja okuplja sve najkompetentnije znanstvenike i stručnjake iz svih područja, bez obzira na bilo kakve interese. Tako da smo se mi na neki način našli na istom putu, jer predsjednica isto tako nastoji okupiti sve u društvu, što je, mislim, jedni način izlaska iz krize", izjavio je Kusić



ZAGREB – Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) i predsjednica Republike na istome su putu jer žele okupiti sve u društvu kako bi se pronašao izlazak iz krize, izjavio je u utorak predsjednik Akademije Zvonko Kusić nakon razgovora s Kolindom Grabar-Kitarović.


“Za Akademiju postoji samo jedna Hrvatska i možda je jedna od rijetkih institucija koja okuplja sve najkompetentnije znanstvenike i stručnjake iz svih područja, bez obzira na bilo kakve interese. Tako da smo se mi na neki način našli na istom putu, jer predsjednica isto tako nastoji okupiti sve u društvu, što je, mislim, jedni način izlaska iz krize”, izjavio je Kusić novinarima nakon sastanka izaslanstva HAZU s predsjednicom Republike.


Pozitivan stav HAZU-a prema inicijativi predsjednice da razgovara sa svim bitnim čimbenicima u društvu i politici, Kusić potkrepljuje i time da je Akademija temeljna institucija hrvatskog naroda i svih njezinih građana kojoj je uloga, osim čuvanja identiteta i predstavljanja države i nacije, i borba protiv podjela po bilo kojoj osnovi. “Tu smo se našli na sličnom planu s predsjednicom Republike”, ističe Kusić.




Članovi HAZU-a predsjednicu su upoznali s poviješću i aktivnostima Akademije.