Zaboravljivi ministar

Kuščević o štali i kući: ‘Nisu oni mijenjali prostorni plan radi mene, nego radi građana’

Portal Novilist.hr

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



Ministar Lovro Kuščević priopćenjem je odgovorio na otkriće o drugoj nekretnini koju posjeduje, javlja N1.


Priopćenje prenosimo u cijelosti:


“Nastavno na medijske natpise u svezi legalnosti dviju nekretnina u vlasništvu ministra Kušćevića u Nerežišćima, očitujemo se kako slijedi:




Sukladno zakonskim propisima gospodarski objekt – štala u Nerežišćima izgrađena je prema građevinskoj dozvoli te je za istu ishođena i uporabna dozvola (završno Izvješće nadzornog inženjera), a predmetni objekt je služio za uzgajanje kunića i peradi. Kasnijim Izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Nerežišća zabranjena je izgradnja gospodarskih objekata – štala na udaljenosti od naselja manjoj od 200 metara. Kao kompenzacijska mjera za sve dotad izgrađene gospodarske objekte koji se nalaze u tom pojasu, omogućena je promjena namjene. Stoga je za predmetni objekt ishođena građevinska dozvola za promjenu namjene, a nedugo nakon toga i nova uporabna dozvola sukladno novoj namjeni.


Prostorni plan, odnosno izmjene i dopune prostornog plana, usvojeni su odlukom Općinskog vijeća, a ne odlukom načelnika, a odnose se na cjelokupno područje Općine Nerežišća, točnije na svu gradnju unutar iste te na sve investitore pod jednakim uvjetima. Dakle, ne radi se o pogodovanju, već o izmjenama i dopunama Prostornog plana sukladno potrebama svih stanovnika Općine Nerežišća.


Istina je kako sam napravio propust i nisam predao zahtjev za upis u katastar, no čim sam upozoren, predao sam navedene zahtjeve i očekujem provedbu istih. Ukoliko bude pokrenut prekršajni postupak i budem prekršajno kažnjen, postupit ću po odluci suda.”