Ministar uprave

Kuščević: Škakljivo je na referendumu odlučivati o manjinskim pravima

Hina

Foto: D. JELINEK

Foto: D. JELINEK

Što se tiče ustavnosti referendumskih pitanja Kuščević je rekao da će se čekati odluku Hrvatskog sabora o tome hoće li uputiti Ustavnom sudu sudu zahtjev za ocjenom ustavnosti



Nakon što je inicijativa »Narod odlučuje« objavila da je sakupila dovoljno potpisa za referendum o izmjenama izbornog sustava ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u srijedu da će se utvrditi je li skupljeno dovoljno potpisa, ali da je škakljivo na referendumu odlučivati o manjinskim pravima.


»Utvrdit će se u proceduri je li skupljeno dovoljno potpisa«, rekao je Kuščević ispred zgrade Vlade.


Što se tiče ustavnosti referendumskih pitanja Kuščević je rekao da će se čekati odluku Hrvatskog sabora o tome hoće li uputiti Ustavnom sudu sudu zahtjev za ocjenom ustavnosti.




‘Škakljivo je na referendumu odlučivati o ljudskim pravima, manjinskim pravima, o međunarodnim obvezama. Te stvari treba dobro urediti’, dodao je ministar.


Građanska incijativa »Narod odlučuje« objavila je u utorak na Facebooku da je sakupila dovoljno potpisa za održavanje referenduma o izmjenama izbornog sustava.


»Narod je odlučio: Imamo referendum«, stoji na Facebook stranici te inicijative koja nije pojasnila koliko je potpisa sakupljeno.


Skupljanje potpisa za referendum o izmjeni izbornog sustava počelo je 13. svibnja, a završeno je u nedjelju.


Bilo je potrebno skupiti najmanje 10 posto od ukupnog broja birača, odnosno 374.740 potpisa.