Traže sastanak s premijerom

Kulturnjaci2016 prikupili više od 3.500 potpisa za smjenu ministra Hasanbegovića

Hina

 »Izjava za javnost koju je 12. veljače dao gospodin Hasanbegović nije nas razuvjerila, budući da se nije jasno i nedvojbeno ogradio od vlastitog djelovanja u kojem u posljednjih 20 godina kontinuirano iznosi ekstremne političke stavove«, ističe se u otvorenom pismu inicijative Kulturnjaci 2016



Inicijativa Kulturnjaci 2016. kojom se traži smjena ministra kulture Zlatka Hasanbegovića prikupila je više od 3.500 potpisa kulturnih djelatnika i građana te su u utorak zatražili sastanak s premijerom Tihomirom Oreškovićem kako bi mu uručili potpise i izložili svoje argumente za smjenu ministra.


 »Izjava za javnost koju je 12. veljače dao gospodin Hasanbegović nije nas razuvjerila, budući da se nije jasno i nedvojbeno ogradio od vlastitog djelovanja u kojem u posljednjih 20 godina kontinuirano iznosi ekstremne političke stavove«, ističe se u otvorenom pismu inicijative Kulturnjaci 2016.


 »Radikalnu orijentaciju pokazao je i svojim prvim potezima kao ministar kulture, a da pri tom javnosti nije jasno izložio svoja stajališta o kulturnoj politici«, dodaje se u pismu koje u ime inicijative potpisuju Iva Babaja, Branko Banković, Naima Balić, Jasna Bilušić, Ivica Buljan, Branko Čegec, Zoran Ferić, Zvonimir Jurić, Dražen Katunarić, Tihomir Milovac, Ivor Martinić, Sibila Petlevski, Edo Popović, Urša Raukar, Sabina Sabolović, Ivana Sajko i Tena Štivičić.